(UPDATE) VIDEO. Munte de moloz lângă turnurile construite de Frații Bacriz pe Calea București

1898
Reclame

Mai multe autovehicule au fost filmate, în ultima săptămână, de locatarii unuia dintre turnurile nou construite lângă magazinul Lidl de pe Calea București, când din ele era descărcat moloz. Fie cu sacii, fie direct cu basculanta.

UPDATE: Molozul este depozitat lângă Complexul rezidențial ”Happy Residence”, al societății B&B Residence, care aparține fraților Bakriz. Inițial, proiectul imobiliar a fost demarat de firma SC Frații Bacriz SRL. Lângă Happy Residence aceștia dețin, pe firma SC Frații Bacriz, un alt teren unde au avut loc lucrări de demolare. Pe una dintre filmări, în care se observă cum este deșertat moloz, se vede inscripționat numele unei alte societăți, de data aceasta pe acțiuni, care le aparține acelorași investitori, respectiv SC SUCPI SA, diferită de SC Sucpi Bak SRL.

Proprietarii de apartamente din turnurile B&B s-au arătat extrem de nemulțumiți de faptul că lângă ei se înalță o adevărată groapă de gunoi și moloz. UPDATE: Materialele și deșeurile ar proveni de la demolarea construcțiilor de pe proprietatea vecină și nu de pe cel al B&B Residence, astfel că nu ar fi încălcate prevederile legale privind degajarea deșeurilor în ceea o vizează pe B&B Residence și, deci, Complexul Happy Residence, cum inițial am scris. (”Asta deși constructorul era obligat ca la finalizarea lucrărilor să transporte materialele și deșeurile rezultate, că doar de asta sunt necesare și avize/acorduri de la Agenția pentru Protecția Mediului. Nu numai că nu s-a întâmplat, ba chiar diverse utilaje continuă să aducă moloz, probabil de la alte șantiere unde sunt angrenate aceleași firme. Cert este că locul s-a transformat într-o groapă de gunoi, spre disperarea celor care locuiesc aici”.

UPDATE: Terenul pe care este depozitat molozul nu aparține firmei B&B Residence, ci SC Frații Bacriz SRL. Deși au aceeași patroni, cele două firme derulează, una lângă alta, investiții diferite. De altfel, lângă cele două terenuri, mai există și un al treilea, urmând ca la final toate cele trei imobile să aibă un drum de acces comun.

Terenul cu moluz este situat imediat lângă blocurile B&B Residence și are alt număr cadastral.

Poliția Locală urmează să stabilească dacă au fost respectate autorizațiile de demolare/construire și molozul a fost transportat/depozitat legal.

Imagine din satelit din perioada în care Happy Residence era încă șantier. În zona încercuită erau depozitate materiale de construcție

UPDATE: Între consilierul județean Marian Viorel Marin (director de dezvoltare la SC Piețe și Târguri Craiova, dar și director general al B&B Residence – care deține Happy Residence – și director al SC SUCPI BAK SRL, nu poate fi stabilită o legătură cu lucrările de demolare și transport/depozitare a moluzului de pe terenul învecinat.  

***

Contactat de redacția Stiricraiova.ro, comisarul Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, ne-a precizat că instituția nu a primit nicio sesizare despre această situație a moluzului și a subliniat că Poliția Locală Craiova este cea care are competența să soluționeze aspectele semnalate.

Contactat de redactorul Stiricraiova.ro, directorul Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu, a precizat că instituția a fost sesizată și că în prezent este în procedură de cercetare.

În imaginile de mai jos se poate observa cum sunt deșertați saci încărcați cu moloz în același loc.

ALEGEREA EDITORULUI