spot_img
AcasăActualitateActivitatea comisarului-șef de la Protecția Consumatorului, Radu Preda, evaluată cu ”Nesatisfăcător”: ”E...

Activitatea comisarului-șef de la Protecția Consumatorului, Radu Preda, evaluată cu ”Nesatisfăcător”: ”E un abuz! Am făcut și plângere penală”

Comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea S-V Oltenia Craiova, Radu Preda, a obținut calificativul ”Nesatisfăcător” la evaluarea performanţelor profesionale individuale. Conform Codului Administrativ, asta înseamnă că șeful regional poate fi eliberat din funcţia publică pe care o deține. Însă, până la o astfel de decizie, funcționarul are dreptul să conteste raportul de evaluare. Ceea ce a făcut și șeful Regionalei Craiova

Radu Preda a declarat pentru Stiricraiova.ro că evaluarea sa a fost incorectă:

Sunt din 2014 la Regionala Craiova și am obținut tot timpul ‘Foarte bine’. Probabil îl încurc cu ceva pe domnul Constantinescu (Horia Constantinescu, șeful ANPC n.r.), nu pot să-și facă treburile. Sunt singurul comisar-șef din țară cu concurs la ora actuală. Spre exemplu, la Timiș, unde au evaluat cu ‘Nesatisfăcător’, comisarul-șef adjunct a obținut ‘Foarte bine’. Din asta demonstrează cât au fost de corecți în evaluarea mea”.

Șeful Comisariatului Regional Craiova a mai precizat că a făcut sesizări până la nivel ministerial, dar și că a sesizat organele de cercetare penală:. ”Am contestat evaluarea în termen de cinci zile. Am contestat-o inclusiv la ministrul Economiei, peste tot. Am făcut inclusiv plângere penală pentru abuz în serviciu”, a mai adăugat Preda.

Acesta va aștepta rezultatul contestației în concediu. ”De azi îmi fac cerere de concediu de odihnă, fiindcă mai am și de anul trecut, și aștept”, a mai spus șeful Comisariatului Regional Sud Vest Oltenia Craiova. Dacă în urma contestației calificativul rămâne neschimbat, funcționarul se poate adresa instanței de contencios administrativ.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments