spot_img
AcasăAdministrațiePrimăria Craiova a pus în dezbatere publică PUZ-ul lui Emanuel Bănică pentru...

Primăria Craiova a pus în dezbatere publică PUZ-ul lui Emanuel Bănică pentru terenul preluat de la Podari

Un proiect de act normativ pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) privind reglementarea urbanistică, în vederea construirii unui ansamblu de locuințe cu înălțimea S+P+11 pe un teren de 1,8 hectare, care îi aparține controversatului dezvoltator imobiliar Emanuel Bănică, prin firma Complex Gloria Residence SRL, a fost pus în consultare publică de către administrația locală din Craiova.

Terenul de 18.226 mp a fost până la sfârșitul anului 2021 pe raza comunei Podari. Dintr-un ”noroc chior”, suprafața investitorului a fost preluată de Craiova, după ce primarul Olguța Vasilescu s-a înțeles cu primarul Aurel Gheorghiță de la Podari și acesta din urmă i-a cedat 150 de hectare. Spunem că a fost ”noroc”, fiindcă după noua delimitare granița Craiovei cu Podariul a făcut ”pod” exact peste terenul lui, așa că Emanuel Bănică a cumpărat teren la țară și va vinde blocuri la oraș.

Acesta a intrat în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Claudiu Manda, la vremea respectivă șef al Comsiei SRI din Parlamentul României, conacul cu clanțe cu cristale Swarorovski și robineții suflați cu aur de 24k, în care locuiește împreună cu soția sa, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Prețul de achiziție a fost considerat sub nivelul pieței. De asemenea, Emanuel Bănică s-a remarcat și datorită prieteniei sale cu viceprimarul Rela Filip, iscând mari controverse cu privire la corectitudinea cu care i se emit acte de către municipalitate.

E simplu de observat cum doar terenul lui Emanuel Bănică (marcat cu galben și contur albastru) a fost înglobat după noua delimitare a Craiovei de Podari

Procesul-verbal pentru marcarea noii granițe dintre Craiova și Podari a fost semnat pe 9 decembrie 2021, iar în februarie 2022 Gloria Residence a și cerut un Certificat de Urbanism (CU) de la Primăria Craiova pentru a elabora un Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Terenul pe care Gloria Residence vrea să-l valorifice prin construcții rezidențiale este situat  între Târgul de la Făcăi, Bvd. Nicolae Romanescu și calea ferată.

Conform PUG aprobat cu HCL Podari nr. 88/2008 și prelungit valabilitatea cu HCL Podari nr. 19/2019, amplasamentul se afla situat in zone multifunctionale – servicii si mici industrie, cu POT, CUT și regimul de înălțime nereglementate, insa CUT-ul nu va depăși CUTmax.=4, conform Legii nr. 350/2001. Conform PUG aprobat cu HCL nr. 23/2000, prelungit valabilitatea cu HCL nr. 543/2018, se va respecta aliniamentul pentru imprejmuire si constructii de minim 11,50 ml, profil 2. Se propune elaborare PUZ privind reglementarea urbanistica in vederea construirii unui ansamblu de imobile cu regim maxim de inaltime S+P+11 cu destinatia de locuinte colective si spatii comerciale/servicii la parter, cu POT propus=35% si CUT propus=4,00, RHmax=46,00m. Conform Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, autoritatea publica locala are dreptul ca prin CU ‘să conditioneze autorizarea investitiei de elaborarea unui PUZ, prin grija investitorului privat, in conditiile legii, si de aprobarea acestuia de catre autoritatea publica locala, numai în baza unui aviz de oportunitate întocmit de structura specializată condusă de arh şef. (…). Solicitarea se va face separat pentru avizul de oportunitate, pentru informarea publicului si pentru elaborare PUZ. Solicitarea de informare a publicului şi documentatia aferenta completată (…) se va face în baza unei cereri tip, anterior şi separat de solicitarea de aprobare a documentatiei urbanism în Consiliul Local, ce ulterior va fi supusă dezbaterii publice. (…) Documentatia de urbanism se va depune în max 15 zile de la finalizarea dezbaterii publice, pentru a se putea emite o hotărâre a Consiliului Local, prin care se aprobă/se respinge documentatia de urbanism. Propunerea se va corela cu documentatiile urbanism aprobate in zona si se va prezenta pe suport topo vizat şi recepţionat OCPI’ (…)”, conform Certificatului de Urbanism nr. 245 din 21.02.2022.

Din planșele atașate proiectului de act normativ suspus consultării publice în sistem online reiese că în zona analizată vor fi ridicate 9 construcții, regimul maxim de înălțime fiind de 11 etaje. Ansamblul rezidențial pare generos, cel puțin pe hârtie, cu spațiile verzi și locurile de parcare.

Proiectul pentru elaborarea PUZ, care a fost pus în dezbatere online pe 29 martie a.c., poate fi consultat AICI. Conform anunțului, persoanele interesate pot trimite sugestii/observații, până la data de 22.04.2023, utilizând formularul on-line sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Târgului nr. 26.

Citește și Jurnalistă din Craiova, intimidată și amenințată de un dezvoltator imobiliar

Citește și Emanuel Bănică s-a blocat între etaje

Citește și Bănică și mama lui se lăfăie în locuință socială primită de la Primăria Craiova

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments