(Video) Fiul deputatului Ringo Dămureanu și un coleg, bătuți și tâlhăriți în tramvai. ”Veneam de la București, am prins tramvaiul din urmă”

1176
Ringo Dămureanu alături de fiul și colegul lui în tramvaiul unde a avut loc agresiune, imediat după
Reclame

Doi adolescenți au fost agresați în timp ce se aflau într-un tramvai din Craiova, care se afla în mers. Incidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 20:00, în zona podului Electro. Unul dintre victime a fost fiul deputatului AUR de la Dolj, Ringo Dămureanu. Celălat, un coleg de-al băiatului. Agresorii ar fi fost un grup de 4-5 copii de etnie romă.

Parlamentarul spune că se întorcea din capitală când a primit un telefon de la soție. Aceasta i-a spus că fiul lor ar fi fost bătut în tramvai.

Eu veneam de la București și m-a sunat soția: vezi că îl bătură în tramvai, mi-a spus. Am prins tramvaiul din urmă, conducea colegul meu Gheba (deputatul Daniel Gheba). Eu azi mi-a luat înapoi permisul, l-am avut suspendat pentru viteză. Agresiunea s-a întâmplat exact sub podul lui Electro, când tramvaiul face curba aceea ca să întoarcă. La prima stație după aceea, ăia au coborât. Vatmanul nu a știut ce s-a întâmplat, copiii nu au zis nimic de frică. Nu au țipat”, a declarat pentru Stiricraiova tatăl unuia dintre băieții agresați, deputatul Ringo Dămureanu. Adolescenții ar fi fost agresați din senin.

Acesta spune că băieții au fost în stare de șoc și că abia au reușit să doarmă. În cursul acestei zile vor merge la Institutul de Medicină Legală.

Băiatul a avut ceasul de la mână spart, cucuie în cap, lovituri pe antebraț. Fiul meu e acum la un examen de limba franceză, a terminat scrisul și urmează oralul. După ce termină, mergem să luăm certificatul medico-legal”, a mai povestit bărbatul.

Așteaptă imaginile din tramvai

Ringo Dămureanu așteaptă ca Regia de Transport în comun din Craiova să pună la dispoziție imaginile din interiorul tramvaiului. vehiculul este de generație nouă și este dotat cu camere atât la interior, cât și la exterior.

Vatmanul tramvaiului în care s-a petrecut agresiune / Captură foto: Facebook/Ringo Dămureanu

Nu am încă imaginile din tramvai, mi-au zis de la RAT că polonezii le au, trebuie să le ceară. Copii au zis că băieții ăia, care erau de etnie romă, păreau cam de vârsta lor, 13-14 ani, poate un pic mai mici. Mai erau oameni în tramvai. S-a văzut spiritul cetățenesc în Craiova. Poate să te omoare acolo, se fac că plouă, vă dați seama. Asta trăim în Craiova Capitală Europeană”, a declarat deputatul.

Acesta se arată revoltat și de maniera în care ar fi fost tratați cei doi adolescenți în momentul când a mers la poliție să depună plângere.

M-am plimbat la trei secții de poliție și, până la urmă, la Secția 3, dacă nu greșesc, a fost un domn comisar care a părut responsabil și care s-ar ocupa de caz. Pe Păltiniș (Secția 4 Craiova n.r.) era unul care i-a luat pe copii la mișto. Am ieșit până afară și i-a luat la mișto: Ce, mă, v-o furarăți? Deci, vă dați seama?!”, mai susține Dămureanu.

Conform informațiilor oficiale transmise de Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, în seara zilei de 17 mai a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Craiova au fost sesizați cu privire la un conflict ce ar fi avut loc între mai mulți tineri în timp ce se aflau într-un tramvai.

În fapt, un bărbat din municipiul Craiova le-a declarat polițiștilor că fiul său și un coleg de clasă al acestuia, ambii de 15 ani, în timp ce se aflau într-un tramvai, pe strada Calea București, ar fi fost agresați de un grup de 4-5 tineri ce se aflau de asemenea în tramvai.

În urma conflictului, unui minor i-ar fi fost spart ceasul de la mână, iar celui de-al doilea i-ar fi fost sustrasă suma de 5 lei.

Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au avut loc evenimentele, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Olguța Vasilescu: ”Problema va fi rezolvată. La anul”

În altă ordine de idei, consilierii opoziției au cerut în mai multe rânduri ca polițiștii locali să fie în mijloacele de transport în comun. Cosmin Teodorescu de la USR spunea în septembrie 2022 că a primit mai multe sesizări de la părinți privind siguranța copiilor care circulă cu RAT.

În ultima perioadă, mai ales de când a început școala, am primit sesizări de la părinți că în autobuze circulă tot felul de persoane dubioase, care, într-un fel sau altul, se iau de copiii care circulă. Cineva mi-a solicitat în mod expres, dacă se poate, să fie mai mulți angajați de la Poliția Locală în aceste autobuze, ca să prevină aceste lucruri. Există și la IPJ câteva sesizări în acest sens și cred că ar trebui să facem ceva, pentru că, din acest motiv, părinții încep să fugă de transportul în comun”, afirma Cosmin Teodorescu în plenul Consiliului Local Craiova, reunit în ședința ordinară din septembrie 2022.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, i-a replicat că problema va fi rezolvată ”la anul”, când parcul auto al RAT va dispune de mai multe mașini și tramvaie.

Din cauza asta ne dorim foarte mult ca, de anul viitor, din februarie, când avem toate autobuzele și tramvaiele noi, să putem să extindem transportul școlar. Deci, avem în plan toate lucrurile acestea, dar le facem când avem și toată infrastructura pusă la punct. Am făcut licitația, s-a terminat de doi ani, acum așteptăm să ne livreze autobuzele în termenul care, desigur, e convenit în contract. Undeva prin februarie credem că le vom avea pe toate, plus cele 17 tramvaie”, a răspuns primarul Olguța Vasilescu. Articolul pe larg, AICI.

Ringo Dămureanu a filmat discuția cu adolescenții și cu vatmanul imediat ce a urcat în tramvaiul cu pricina. Imaginile pot fi văzute la următorul link: https://www.facebook.com/RingoDamureanuDeputatAUR/videos/637532361570967