O femeie de 64 de ani a fost rănită, astăzi, în urma unui incident petrecut în Parcul Pedagogic din Craiova. Creanga unui arbore s-a rupt și a căzut peste ea.
Potrivit reprezentanților ISU Dolj, femeia era în trecere și ”a fost lovită instantaneu de o creangă dintr-un copac”. Victimei i s-a acordat primul ajutor medical și a fost transportată la spital pentru mai multe investigații. Este conștientă și cooperantă.
Potrivit directorului RAADPFL Craiova, Adinel Ilinca, regia care administrează parcurile orașului, arborii din acest parc sunt bătrâni.
”Anul trecut i-am toaletat cât am putut, dar acolo sunt numai copaci bătrâni. Am trimis echipa de tăieri arbori și echipa cu tomograful, ca să vadă care e starea copacului. Dacă este necesar îl vom tăia”, a precizat conducerea RAADPFL Craiova pentru Stiri Craiova.
Părculețul Pedagogic a fost reabilitat și inaugurat în 2023.
UPDATE: Potrivit conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, pacienta a acuzat dureri în umărul drept și hemitoracele drept, prin traumatism cu un corp dur (creangă de copac) care a condus la dezechilibrarea femeii și căderea de la propria înălțime.
”În urma investigațiilor computer tomograf de craniu, coloană cervico-toracală și torace, cât și radiografie umăr, membru superior drept, gambă și gleznă s-a diagnosticat o fractură cominutivă epifiză distală radială dreaptă cu deplasare și angulație posterioară, cauzată de căderea de la propria înălțime și sprijinirea în membrul superior drept. Pacienta este conștientă, cooperantă, stabilă hemodinamic și respirator. Se va efectua imobilizarea fracturii și tratament antialgic și antiinflamator la domiciliu”.
UPDATE 2:
Precizări RAADPFL CRAIOVA rezultat analiza arbore:
“Arborele care a provocat accidentul de luni, din Parcul Pedagogic, a fost verificat cu tomograful de sănătate și nu a prezentat niciun semn de boală, fiind vorba de un arbore verde, sănătos și în vegetație.
De asemenea, la o nouă analiză făcută luni, 3 iunie 2024, în regim de urgență, după accidentul din Parcul Pedagogic, reiese că arborele cu pricina se prezintă în condiții optime de sănătate, așa cum se vede și din buletinul de analiză atașat.
Facem apel la cetățeni ca, în momentul în care angajații noștri vin să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să toaleteze copacii, să fie susținuți de către locatarii din zona respectivă și nu împiedicați.
Toaletarea și întreținerea arborilor este o acțiune necesară, care se realizează permanent de către angajații RAADPFL, în folosul cetățenilor, pentru a preîntâmpina astfel de accidente”, a transmis directorul general al RAADPFL CRAIOVA, Adinel Ionel Ilinca.
Read more here: https://raadpflcraiova.ro/informare-6/