Candidații PNL la Primăriile Braloștița și Filiași, proiect comun pentru alimentarea cu apă a satului Bâlta

222

Dumitru Amza, primarul comunei Braloștița și candidat PNL pentru un nou mandat, și Daniel Pităroiu, candidat PNL pentru Primăria Filiași, au găsit soluții pentru a dezvolta  un proiect comun ce presupune alimentarea cu apă de Isvarna a satului Bâlta, sat ce aparține de orașul Filiași.

Cum această localitate nu dispune de nicio utilitate, însemnând sistem de apă și canalizare sau rețea de gaze naturale, Dumitru Amza, primar în funcție și candidat PNL pentru un viitor mandat la Primăria Braloștița și Daniel Pităroiu, candidat PNL pentru Primăria Filiași, vor dezvolta un proiect comun care să rezolve situația.

În urma discuțiilor pe care cei doi le-au purtat, au concluzionat că satul Bâlta poate fi alimentat din conducta ce alimentează satul Schitu din comuna Braloștița.

În acest moment, conducta respectivă se află la doar 30 de metri distanță de intrarea în satul Bâlta, ceea ce ajută la implementarea proiectului.

De acest proiect vor beneficia cei aproximativ 1.000 de locuitori ai satului Bâlta, sat ce aparține de orașul Filiași.

În Schitu, spune edilul comunei Braloștița, este apă curentă de 15 ani.

Când ocupi funcția de primar, nu ești limitat mereu de granița teritorială a localității ce o conduci. De multe ori, este nevoie să întinzi o mână de ajutor oriunde este nevoie. Cum pe timp de iarnă am ajutat mereu locuitorii din satul Ursoaia, ce aparține de comuna Argetoaia, acum prin grija domnului Daniel Pităroiu, Braloștița poate întinde o mână de ajutor și locuitorilor din satul Bâlta, sat ce aparține de orașul Filiași. În satul Schitu este apa curentă de mai bine de 15 ani, conducta fiind dusă până la limita cu satul Bâlta. Domnul Daniel Pităroiu m-a vizitat zilele trecute pentru a gasi soluții de alimentare cu apă pentru cei 1.000 de locuitori ai satului Bâlta. Chiar a venit cu căteva idei despre ce ar presupune implementarea acestui proiect. Sunt convins că împreuna putem face realizabil acest obiectiv”, a declarat primarul comunei Braloștița, Dumitru Amza.  

Satul Bâlta, uitat de actuala administrație locală

La rândul său, candidatul PNL la Primăria Filiași, Daniel Pităroiu, consideră că acest proiect trebuie să devină una dintre prioritățile sale.

Satul Bâlta este satul uitat de actuala administratie locală a orașului Filiași. Aici nu găsim nicio rețea de utilități. În Bâlta, nu există nici apă, nici canalizare, nici gaze și nici macar asfalt pe toate străzile. Cu ajutorul domnului Amza, prin înființarea unei rețele de apă și racordarea la rețeaua de apă a comunei Braloștița, am găsit soluția ideală pentru a aduce apă la robinet, în satul Bâlta. Chiar de este nevoie sa fac zeci, sute de drumuri la toate ministerele și toate agențiile pentru a găsi surse de finanțare pentru aceste proiecte importante, îmi iau angajamentul ferm față de filișeni că o voi face”, a precizat Daniel Pităroiu, candidat PNL la Primăria Filiași.

ALEGEREA EDITORULUI