PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare. Gherghe ar fi fost furată la vot

892

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din comuna Malu Mare. Liberalii susțin că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat, conform unui comunicat remis, azi, presei. 

În localitate diferența dintre candidații PSD și PNL a fost de doar 30 de voturi, iar frauda ar fi fost ”de natură a schimba rezultatul alegerilor”. Actualul primar liberal, Adela Gherghe, a pierdut în fața competitorului social-democrat.

Conform procesului verbal privind centralizarea voturilor pentru funcția de primar, au fost primite 6.755 de buletine de vot, dintre care neîntrebuințate și anulate 2673. ”Deci au fost utilizate 4082 de buletine de vot”, subliniază reprezentanții PNL Dolj.

Conform aceluiași proces verbal, s-au prezentat 4148 de alegători și au fost exprimate 3909 voturi, 132 fiind anulate.

”Prin urmare, rezultă că 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Această situație este confirmată de toate procesele verbale întocmite în secțiile de votare din circumscripție”, se mai arată în comunicatul de presă.

”Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. Trebuie precizat că diferența dintre candidații PSD și PNL a fost de doar 30 de voturi, deci această fraudă a fost de natură a schimba rezultatul alegerilor din comuna Malu Mare.

În aceste condiții, se impune anularea alegerilor la Malu Mare și reluarea procesului electoral”, arată PNL Dolj în încheiere.

Situații similare celei de mai sus au fost denunțate și în alte localități doljene.

ALEGEREA EDITORULUI