UPDATE/Scandal în AUR Dolj: ”Candidatura lui Marian Vasile a fost o iluzie. Au făcut filială PNL”

1058

S-a spart buboiul în filiala AUR Dolj. Nemulțumirile ținute sub tăcere de tabăra deputatului Ringo Dămureanu și coordonatorului județean Ionel Gheorghe față de tabăra de la municipiu, în frunte cu fostul liberal Marian Vasile, care a candidat pentru postul de primar, au fost verbalizate, azi, într-o conferință de presă susținută la sediul mare din Craiova.

Dacă înainte și în timpul campaniei electorale membri județeni ai filialei au păstrat tăcerea despre asta, lăsând întrebările presei fără răspuns, după aflarea rezultatelor finale ale scrutinului din 9 iunie au dat cărțile pe față.

Cu argumentul că nu s-au putut opune candidaturii lui Marian Vasile pentru că timpul ar fi fost prea scurt pentru stabilirea și pregătirea unui candidat din AUR veritabil, Ringo Dămureanu a acuzat că filiala municipală a partidului a fost transformată într-una liberală. Cu mențiunea inițială că Marian Vasile (aproape) li s-a părut că părea convins că vrea să lupte cu adevărat pentru schimbarea administrației pesediste și, după ce a avut tratative și cu alte partide, între care și USR, a ajuns la AUR.

La municipiu au fost numai candidați excluși din PNL. Au fost importați (candidatul la Primăria Craiova și candidații pentru Consiliul local Craiova n.r.) doar pentru alegerile locale. Noi, craiovenii care așteptam să se încheie epoca ciumei roșii, am trăit o iluzie. Candidatura lui Marian Vasile a fost o iluzie. Candidatul nostru nu s-a lepădat de trecut, are și acum poze cu Rareș Bogdan, cu Iohannis pe pagina sa de Facebook. Are mai multe poze cu pedeliștii și peneliștii decât cu acțiunile AUR. Un candidat AUR trebuie să susțină valorile AUR. Dar tânărul pedelist-băsist promovează valorile LGBT, a susținut să fim închiși în case, contrar drepturilor și libertăților pe care AUR le sprijină. Un candidat care, în timp ce noi făceam proteste la București, în timp ce noi eram pe scările Parchetului General pentru președintele George Simion, el susținea România normală, un candidat care îl are la profil pe Lenin. Cred că statul paralel și-a băgat coada. A fost o campanie extraordinar de puternică de sabotaj. Această gașcă a lucrat la dezbinare, sunt câteva dintre afirmațiile pe care Ringo Dămureanu le-a făcut în conferința de azi.

El l-a mai acuzat pe Marian Vasile că nu a atacat deloc frontal candidatul PSD, așa cum promisese că va lupta cu toate forțele pentru a scăpa orașul de ”ciuma roșie”, și că tot ce a făcut a fost să facă câteva clipuri video în care rostea niște texte scrise nu se știe de cine.

Eu cred că dacă erau chiar candidați AUR cu ștate vechi erau mai multe șanse și mai multe voturi pentru noi. Eu doar trag un semnal de alarmă public că acest candidat nu este cel pe care noi ni-l putem asuma. E de datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Atunci când te bazezi pe sondaje mincinoase, plătite probabil cu bani grei, când spui că iei 30%, când spui că iei 44% și nu iei nici jumătate vrei doar să păcălești electoratul”, a mai opinat Dămureanu.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a spus toate astea înainte de alegeri, ca susținătorii AUR să știe adevărul, Dămureanu a afirmat că: ”Timpul nu ne-a permis. E adevărat, electoratului trebuie să i se spună adevărul înainte. Aveți dreptate”.

Acuzații la adresa Ramonei Săseanu

În scandal a fost pronunțat și numele Ramonei Săseanu, jurnalist și fost director general al TVR. Tabăra județeană susține că aceasta s-ar fi eludat în coordonatorul regional al AUR, cu susținerea lui Marian Vasile, și le-ar fi dat sarcini membrilor județeni fără să aibă o confirmare de la București că ea ar ocupa vreo poziție oficială în partid. În sprijinul celor afirmate, coordonatorul județean Ionel Gheorghe a redat o înregistrare audio cu un dialog care ar fi fost între el și Ramona Săseanu, care îi dădea indicații organizatorice. El s-a mai plâns că aceasta ar fi țipat și ar fi folosit expresii jignitoare la adresa sa.

”Din păcate, în fapt, la AUR s-a făcut o filială a PNL”, a mai spus Dămureanu.

Întreaga conferință poate fi urmărită AICI.

Ca urmare a declarațiilor făcute în cadrul acestei conferințe, redacția Stiri Craiova îi va contacta pe cei menționați pentru puncte de vedere. 

UPDATE:

Marian Vasile nu a dorit să comenteze.

Ramona Săseanu a negat că ar avea vreo legătură cu ceea ce s-a spus în spațiul public: ”Profesia și locul meu de muncă nu sunt compatibile cu activitatea politică. Prin urmare, nu am nicio legătură cu cele afirmate”.

ALEGEREA EDITORULUI