Rejudecarea lui Mario Iorgulescu este nelegală

368
Sursa foto: sport.ro

Rejudecarea lui Mario Iorgulescu este nelegală. Decizia luată de un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) nu este prevăzută de Codul de procedură penală pentru motivele invocate de avocații fiului lui Gino Iorgulescu, potrivit specialiștilor consultați de PRESShub.

Completul care a decis rejudecarea procesului prin care Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare a fost format din judecătorii Adriana Ispas (ca președinte al completului, și Dan Andrei Enescu și Lia Savonea, fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii.

Un magistrat s-a opus

Decizia a fost luată cu 2 la 1. Magistratul Dan Enescu s-ar fi opus, potrivit surselor PRESShub.

„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).

Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București”, se arată în minuta ședinței de judecată a ICCJ.

Rejudecarea lui Mario Iorgulescu este nelegală

Soluția dată de ICCJ, de rejudecare a procesului la Curtea de Apel București, ar putea fi nelegală, deoarece, potrivit Codului de Procedură Penală, nu este prevăzută pentru prevederea invocată de avocații lui Mario Iorgulescu, pentru a-l scăpa pe acesta de condamnare.

Astfel, apărătorii acestuia au invocat, pentru desființarea condamnării primite de clientul lor, art. 438, punctul 7: „inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală”.

Citește continuarea în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI