
Terenul, încadrat cu roșu, pentru care societatea vrea să emită PUZ nou / Sursa: captură Google Maps
O societate din Craiova vrea să ceară reglementarea indicilor urbanistici, a regimului maxim de înălțime și a circulațiilor, în Craiovița Nouă, pentru a putea construi un ansamblu de locuințe colective cu regim de înălțime 2Subsoluri+Parter+12Etaje, cu POT propus 25% și CUT propus de 3,25, pe Bulevardul Dacia la nr. 5.
Folosința actuală a terenului pe care îl deține, care măsoară 12.600 mp, este de curți-construcții.
În prezent, zona unde este amplasat este de comerț si servicii, cu regim de înălțime P+1E, cu POT maxim de 65% și CUT maxim – 1,20. Amplasamentul este afectat parțial de aliniamentul de construibilitate, de rețeaua de termoficare și zona de protecție aferentă, zona de protecție față calea ferată și distanța de siguranță pentru o stație GPL aflată în zonă.
E nevoie de dezbatere publică
Cum legea privind amenajarea teritoriului si urbanismul prevede că autoritatea publică locală are dreptul ca prin Certificatul de urbanism să condiționeze autorizarea investiției, investitorul trebuie să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care poate fi sau nu aprobat de autoritatea publică, numai în baza unui aviz de oportunitate întocmit de structura specializată din cadrul primăriei.
”Solicitarea se va corela cu alte documentații existente sau propuse în zonă și se va face separat pentru avizul de oportunitate, pentru informarea publicului si pentru elaborare PUZ. Solicitarea de informare a publicului și documentația aferentă completată (…) se va face în baza unei cereri tip, anterior şi separat de solicitarea de aprobare a documentației de urbanism în Consiliul Local, ce ulterior va fi supusă dezbaterii publice”, conform Certificatului de urbanism emis de Primăria Craiova pe 24 octombrie..
Investitorul va trebui să afişeze pe panouri, caracteristicile specifice proiectului, la loc vizibil, pe parcela care a generat PUZ-ul. Documentația de urbanism se depune în maximum 15 zile de la finalizarea dezbaterii publice, pentru a se putea emite o hotărâre a Consiliului Local, prin care se aprobă sau se respinge documentația de urbanism.
Firma care vrea să genereze PUZ nou, KAF KAF CONSTRUCT SRL din Craiova, a fost înființată în 2017. Conform codului CAEN, desfășoară lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În 2023, a avut o cifră de afaceri de 14.223.482 lei și un profit de 3.837.348 lei și un singur angajat.
KAF KAF CONSTRUCT SRL, la judecată pentru o factură de 500 de lei și un purificator de apă
Ca fapt divers, KAF KAF Construct a avut de-a face cu instanțele de judecată. Nu, însă, pentru vreo chestiune care ține efectiv de obiectul muncii sale.
În 2022, o cunoscută firmă care produce și îmbuteliază apă a dat în judecată societatea pentru că nu i-a achitat facturi de câteva sute de lei și a ”uitat” să înapoieze un purificator. Judecătoria Sectorului 2 București a tranșat repede problema.
”Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 564,12 lei reprezentând debit principal facturi, suma de 109,16 lei reprezentând penalități de întârziere aferente sumei de 564,12 lei calculate de la scadență până la data de 04.04.2022 și penalități de întârziere de 0,15 % pe zi de întârziere în continuare, până la data achitării efective a debitului principal.
Obligă pârâta să restituie reclamantei purificatorul de apă sau să plătească reclamantei contravaloarea acestuia în sumă de 1350 lei. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 820 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie de drept (…), a decis instanța.