Dosarul în care Gigi Vadik Zavera, cunoscut în lumea interlopă din Bănie drept Gigioc, este acuzat că ar fi coordonat o grupare de carderi ce a acționat pe teritoriul Mexicului în perioada 2013-2014 a fost subțiat, la propriu, de magistrații de la Tribunalul Dolj, în faza de cameră preliminară. Judecătorii au eliminat interceptările din dosar, considerându-le nelegale. Soarta procesului atârnă acum în decizia Curții de Apel Craiova, care trebuie să judece contestațiile depuse de procurori dar și de inculpați, potrivit craiovajust.ro.
Conform sursei menționate, ”Gigioc” este acuzat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova că a condus o rețea care a comis infracțiuni informatice în Mexic, în perioada 2013-2014, rețea din care au mai făcut parte alte șase persoane (Cornel Pană, Gabriel Sorea, Alexandru Colțatu, Cosmin Gheorghe Avrămoiu, Gheorghe Mielușanu, Cristian Alin Nicola Roman), toate inculpate în acest dosar.
Lista infracțiunilor care ar fi fost săvârșite de cei șapte, sub diferite forme de participație, este una lungă: constituirea unui grup infracțional organizat; acces ilegal la un sistem informatic; efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos; operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice; falsificarea de titluri de credit; punerea în circulație de valori falsificate; deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori; inducerea în eroare a organelor judiciare şi înșelăciune (pentru unul dintre inculpați); pornografie infantilă (pentru unul dintre inculpați).
În esență, procurorii DIICOT au consemnat că, începând cu anul 2013, Gigi-Vadik Zavera, Cornel Pană și Gabriel Sorea au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii unor infracțiuni informatice, grup coordonat de Zavera la care au aderat şi alţi inculpaţi. Zavera ar fi coordonat întreaga activitate de skimming din Mexic, ar fi găsit și „recomandat” persoane care să facă rost de aparatura necesară pentru alți membri ai grupării, aceștia din urmă plecând în Mexic pentru a pune în aplicare planurile de îmbogățire rapidă. Pe teritoriul Mexicului, o parte dintre membrii grupului s-ar fi folosit de dispozitivele de skimming trimise din România pentru a clona carduri și a face retrageri frauduloase de la bancomate.
Citiți continuarea în Craiovajust.ro