Craiovenii pot vizita Muzeul Cărții și Exilului Românesc în “Noaptea Muzeelor”

1175

Craiovenii pot vizita Muzeul Cărții și Exilului Românesc în “Noaptea Muzeelor”.

Muzeul Cărții și Exilului Românesc participă la ediția din data de 18 mai 2024 a evenimentului Noaptea Muzeelor, cel mai important eveniment muzeal al anului, au precizat reprezentanții instituției, astăzi, la solicitarea Știri Craiova.

Toți cei care doresc să viziteze Muzeul Cărții și Exilului Românesc în cadrul acestui eveniment sunt așteptați sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 09.00-00.00, cu tururi ghidate, spectacole de teatru, expoziții inedite ce conțin documente, fotografii, obiecte de artă din cele peste 43 de colecții deținute.

“Evenimentul Noaptea Muzeelor este un eveniment de o importanță deosebită, cu vizibilitate europeană, la care Muzeul Cărții și Exilului Românesc, inaugurat în luna septembrie 2023, este onorat să participe pentru prima dată.

“Pe 18 mai 2024 se împlinesc 20 de ani de Noaptea Muzeelor în România, eveniment organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Acesta a devenit în ultimele două decenii una dintre mărcile culturale de renume și un adevărat fenomen social.

Considerăm că participarea la acest eveniment este pentru Muzeul Cărții și Exilului Românesc o oportunitate de promovare a fondului și a colecțiilor disponibile, acesta fiind una dintre obiectivele oricărei instituții de cultură cu adresabilitate publică”, a precizat Alina Pencea, purtator de cuvânt al Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Muzeele Olteniei si de Artă din Craiova au anunțat că nu vor participa la evenimentul din acest an.

ALEGEREA EDITORULUI