Liberalii îi cer demisia prefectului de Dolj

609

PNL cere demisia prefectului de Dolj, Dan Diaconu, pentru organizarea defectuoasă a alegerilor locale. Conform Biroului de presă al partidului, la secția de votare 279 din satul Belcinu, comuna Calopăr, ”nu există buletine de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Dolj, iar cetățenii nu își pot exercita dreptul de vot”.

De dimineață, susțin liberalii, s-a descoperit că nu sunt buletine de vot pentru primar și pentru președintele consiliului județean, doar 50 de buletine de vot, un număr insuficient, fiind transferate de la o altă secție din Calopar.

”În acest moment, oamenii din Belcinu sunt împiedicați să voteze pentru președintele Consiliului Județean iar celelalte secţii din Calopăr riscă să rămână fără buletine de vot pentru funcţia de primar”, arată liberalii..

”Prefectul Dan Diaconu trebuie să își asume responsabilitatea pentru această situație gravă și să își prezinte demisia de urgență. Organizarea alegerilor trebuie să fie prioritatea absolută a oricărui prefect. Prefectul Dan Diaconu a demonstrat că nu este capabil să își îndeplinească atribuțiile și trebuie să plece din funcție”, mai transmite Biroul de presă al PNL Dolj..

Situația de la Calopăr nu ar fi singulară. ”Ieri seară, buletinele de vot pentru Consiliul Județean destinate comunei Unirea au fost găsite la secția 8 din Craiova, cu un număr de 200 de buletine de vot alocate greșit”, conform aceleiași informări al PNL.

ALEGEREA EDITORULUI