O stradă din Craiova va purta numele Podgorița, la propunerea Ambasadei României din Muntenegru

1003
Imagine din capitala Muntenegrului, Podgorița / Sursa foto: viata-libera.ro
Reclame

Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – Serviciul Urbanism şi Nomenclatură Urbană din Primăria Craiova propune atribuirea numelui Podgorița unei străduțe nou creată în oraș. Este vorba despre o porțiune de drum cuprinsă între Bulevardul ”Nicolae Romanescu” și intersecția cu prelungirea Străzii ”Fântâna Popova”.

Numele nu a fost ales întâmplător, ci are la bază un protocol de colaborare între județul Dolj și municipalitatea Podgorița din Muntenegru, încheiat pe 29 aprilie 2022. Părțile au convenit să colaboreze pentru ”întărirea capacității administrative a autorităților publice, să facă schimb de experiență de bune practici, în vederea asigurării unei administrații moderne, eficiente și receptive la nevoile comunităților locale”, după cum se arată într-o Scrisoare transmisă de ambasadadorul României din Muntenegru, Viorel Ardeleanu, către primarul Craiovei.

Ca o primă măsura, Ambasada României din Muntenegru vă propune să analizați posibilitatea adoptării unei decizii privind re/denumirea unei străzi din Craiova cu numele Podgorița. În acest context, avem în vedere transmiterea unui demers similar dlui. Ivan Vukovic – primarul municipalității Podgorița, în vederea redenumirii unei străzi din capitala Muntenegrului cu numele Craiova. Discuțiile preliminare avute cu responsabilii Primăriei Podgorița au arătat deschidere pentru realizarea acestui demers, în condiții de reciprocitate. (…) În condițiile în care la Craiova se află și singurul Consulat onorific al Muntenegrului în Romania, apreciem că municipiul prezintă multiple avantaje pentru consolidarea relațiilor de parteneriat cu orașe similare din Muntenegru”, a motivat reprezentantul diplomatic al României la Muntenegru.

Ca strada să poată fi botezată ”Podgorița”, propunerea trebuia mai întâi aprobată de Consiliul Local Craiova, care se va reuni pe 29 septembrie a.c..

ALEGEREA EDITORULUI