Fulgerică, Manix și Sevastică, eliberați din arest. Magistrații Curții de Apel Craiova i-au pus sub control judiciar

3200

Nicolae Dirivan Valentin, zis Manix, Nicolae Dirivan Florin, zis Fulgerică şi Dumitru Vipale, zis Sevastică sunt liberi. Curtea de Apel Craiova le-a admis, astăzi, contestațiile. Judecătorii au considerat nefondată decizia Tribunalului Dolj care dispusese măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Cei trei au fost plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de azi și până la 20.04.2023. Aceștia sunt suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și șantaj.

Reamintim că, pe 9 februarie a. c., polițiștii BCCO, împreună cu un procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova. În urma descinderilor, au fost descoperiți și indisponibilizați 14.600 de euro, 13.000 de dolari și 8.950 de lei, precum și 4 autoturisme de lux. Procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 bărbaţi, toţi din Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă și şantaj.

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi acţionat atât în municipiul Craiova, cât şi în alte localităţi din judeţul Dolj. Aceștia ar fi acordat, fără a fi autorizați, sume de bani cu o dobândă lunară cuprinsă între 10% și 20% din valoarea împrumuturilor, mai multor persoane din județul Dolj. Dacă nu plăteau la timp, membrii grupării ar fi recurs la amenințări, intimidări sau acte de violență fizică. Sumele de bani obținute prin această metodă au fost folosite pentru achiziționarea de bunuri mobile și imobile.

Totodată, unul dintre suspecți este bănuit că, la data de 27 februarie 2020, ar fi postat pe o rețea de socializare un material video în care ar fi ameninţat cu acte de violență o persoană vătămată, pentru ca aceasta să îi restituie împrumuturile acordate şi dobânzile aferente. De asemenea, la data de 24 mai 2022, același bărbat, însoțit de fiul său, i-ar fi agresat fizic pe frații persoanei vătămate, pentru a-i determina pe aceștia să restituie sumele de bani împrumutate de persoana vătămată şi dobânzile aferente.

În afară de cei trei, în speță mai sunt cercetați Nicolae Dirivan Iulian, zis Carlitos, şi Dumitru Daniele, zis Negrilă. Pe numele lor s-a dispus controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 10 februarie.

ALEGEREA EDITORULUI