Activitatea comisarului-șef de la Protecția Consumatorului, Radu Preda, evaluată cu ”Nesatisfăcător”: ”E un abuz! Am făcut și plângere penală”

1802
Comisar Șef Radu Preda / Sursa foto: Cuvântul Libertății
Reclame

Comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea S-V Oltenia Craiova, Radu Preda, a obținut calificativul ”Nesatisfăcător” la evaluarea performanţelor profesionale individuale. Conform Codului Administrativ, asta înseamnă că șeful regional poate fi eliberat din funcţia publică pe care o deține. Însă, până la o astfel de decizie, funcționarul are dreptul să conteste raportul de evaluare. Ceea ce a făcut și șeful Regionalei Craiova

Radu Preda a declarat pentru Stiricraiova.ro că evaluarea sa a fost incorectă:

Sunt din 2014 la Regionala Craiova și am obținut tot timpul ‘Foarte bine’. Probabil îl încurc cu ceva pe domnul Constantinescu (Horia Constantinescu, șeful ANPC n.r.), nu pot să-și facă treburile. Sunt singurul comisar-șef din țară cu concurs la ora actuală. Spre exemplu, la Timiș, unde au evaluat cu ‘Nesatisfăcător’, comisarul-șef adjunct a obținut ‘Foarte bine’. Din asta demonstrează cât au fost de corecți în evaluarea mea”.

Șeful Comisariatului Regional Craiova a mai precizat că a făcut sesizări până la nivel ministerial, dar și că a sesizat organele de cercetare penală:. ”Am contestat evaluarea în termen de cinci zile. Am contestat-o inclusiv la ministrul Economiei, peste tot. Am făcut inclusiv plângere penală pentru abuz în serviciu”, a mai adăugat Preda.

Acesta va aștepta rezultatul contestației în concediu. ”De azi îmi fac cerere de concediu de odihnă, fiindcă mai am și de anul trecut, și aștept”, a mai spus șeful Comisariatului Regional Sud Vest Oltenia Craiova. Dacă în urma contestației calificativul rămâne neschimbat, funcționarul se poate adresa instanței de contencios administrativ.

ALEGEREA EDITORULUI