Sas, Florescu (PNL): Traficul din Craiova e scăpat de sub control, iar Primăria alocă bani doar pentru 200 de rable

1012
Teodor Sas (stânga), Marinel Florescu (dreapta)

În scurt timp, traficul în oraș va fi blocat, dacă nu se intervine” e de părere consilierul liberal Teodor Sas. În opinia sa, problema e scăpată de sub controlul municipalității, afirmația acestuia fiind susținută cu mai multe exemple expuse, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. În context, municipalitatea craioveană a decis să participe la Programul Rabla local cu o sumă care acoperă banii pentru scoaterea din uz a doar 200 de mașini vechi. ”Mi se pare că ratăm o ocazie de a rezolva o problemă mare a Craiovei – locurile de parcare, în condițiile în care asta presupune doar 600 de lei de mașină, cât e contribuția din partea primăriei pentru fiecare rablă scoasă din uz”, a declarat, la rândul său, consilierul Marinel Florescu.

La intersecţia străzii Tehnicii cu Calea Bucureşti ar fi nevoie de un pasaj suprateran, traficul fiind blocat zilnic pe Calea Bucureşti. De asemenea, lipsa parcărilor din oraș este unul dintre motivele care duc la îngreunarea traficului, afirmă liberalii.

S-au achiziționat terenuri de milioane de euro pentru parcări. În afară de parcarea subterană făcută acum 10 ani nu s-a construit nimic în centrul orașului. Și, atunci, de ce s-au cheltuit milioane de euro pe terenuri?”, a întrebat consilierul liberal Teodor Sas.

Un alt motiv pentru care se circulă greu în oraș este legat de sistemul de semaforizare de pe Calea București, care nu este corelat. Deși consilierii liberali au tot ridicat această problemă în Consiliul Local Craiova, ei se plâng că Executivul nu a catadicsit să ofere vreun răspuns.

Teodor Sas s-a mai referit și la lucrările de asfaltare care se fac în momentul de față în oraș. ”Săptămâna aceasta a început să fie decopertată strada Caracal, deşi nu avea nevoie de o reparație capitală. Am solicitat clarificări Executivului și mi s-a spus că sunt reparații locale. Or, aici nu este vorba despre reparații locale”, a afirmat Teodor Sas, care a mai adăugat că există multe alte străzi care au nevoie de intervenții.

În altă ordine de idei, consilierul PNL a atras atenţia asupra faptului că pensionarii de peste 70 de ani nu mai beneficiază de gratuitate pe transportul în comun, indiferent de cuantumul pensiei.

Consilierii PNL cer abonamente gratuite pentru pensionari

Noi am mai avut o conferinţă de presă în care am solicitat ca pensionarii cu pensie de până la 2.500 de lei să beneficieze gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Doamna primar nu a vrut acest lucru, a acceptat ca doar pensionarii cu pensii de până la 1750 de lei să beneficieze de transport gratuit. Până acum, pensionarii de peste 70 de ani aveau gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Odată cu acea Hotărâre de Consiliu, asumată de doamna primar, pensionarii cu vârsta de peste 70 de ani nu mai au gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Am primit sesizări din partea foarte multor persoane cu privire la faptul că au fost verificaţi de controlorii din mijloacele de transport în comun şi li s-au rupt abonamentele emise anterior, pe motiv că nu mai sunt valabile”, a declarat Teodor Sas, consilier local PNL.

Liberalii propun ca primăria să aloce bani pentru cel puțin 2.000 de rable

Marinel Florescu s-a referit la unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Local Craiova, cel referitor la programul rabla local.

”Prin programul guvernamental, Primăria Craiova poate solicita fonduri pentru înlocuirea a 5.000 de autovehicule uzate. Dar municipalitatea dorește să înlocuiască doar 200 de mașini? De ce?” a întrebat consilierul local. Acesta a mai spus că nu înțelege pe ce estimări s-au bazat cei din primărie când au propus această cifră. De aceea, consilierii liberali vor propune ca numărul să fie ridicat la 2.000.

Liberalii se pregătesc de alegeri

În continuarea conferinţei, consilierul liberal, preşedinte al Organizaţiei Seniorilor Liberali din Dolj a făcut referire la pregătirile interne pentru campania electorală din anul 2024. În acest sens fiind organizate alegeri la toate nivelurile la organizaţiile de tineret şi de femei, urmând ca în data de 8 mai a.c seniorii liberali să-şi stabilească conducerea naţională în cadrul Congresului Seniorilor Liberali.

ALEGEREA EDITORULUI