Primăria Craiova reduce magia Târgului de Crăciun cu aproape două săptămâni

985
Târg de Crăciun Craiova (arhivă)
Reclame

Craiovenii sunt cu gândul la mare și la soare, primăria la sărbătorile de iarnă. Municipalitatea a stabilit perioada în care vor avea loc evenimentele și criteriile de selecție pentru comercianții stradali.

Față de ediția de anul trecut a Târgului de Crăciun, cea din 2023 va fi mai scurtă. Așa cum se întâmplă și cu ediția din acest an a Festivalului Puppets Occupy Street, organizat de Teatrul ”Colibri”, din lipsa banilor.

Revenind la Târg, dacă în 2022 a debutat pe 11 noiembrie și s-a încheiat pe 8 ianuarie, anul acesta va începe pe 17 noiembrie (vineri) și se va încheia pe 2 ianuarie (marți).

Locațiile de desfășurare vor fi cele de anul trecut: în Piața Mihai Viteazu și Centrul Vechi – Piața Frații Buzești vor fi amplasate căsuțele, iar pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu truck-urile.

Comercianții interesați să participe cu produse se pot înscrie până pe 31.08.2023. Condițiile sunt riguroase.

Având în vedere valorile promovate de Primăria Craiova și din dorința de a oferi publicului o gamă de produse calitative, al căror prim caracter este reprezentat de unicitate și originalitate, expozanții care se încadrează în categoria producător vor avea întâietate față de categoria comerciant (atât pentru produsele alimentare, cât și pentru cele nealimentare)”, punctează reprezentanții Primăriei Craiova.

Sumele provenite din închirierea domeniului public pentru comercianții care desfășoară activități comerciale cu mâncare, băutură și agrement se varsă în bugetul local. Astfel că, cu cât mai mulți, cu atât mai bine.

Pe de altă parte, reprezentanții municipalității au spus anii trecuți că singurele cheltuieli pe care primăria le are sunt cele cu iluminatul festiv. Anul trecut, centrul orașului a fost împodobit cu peste un milion de beculețe, potrivit primarului Olguța Vasilescu. Fiind LED, consumul a fost mic, a mai susținut edilul.

”Anul trecut am avut un milion de beculețe, am avut 11.500kwh, asta înseamnă o factură pe perioada iernii undeva la 20.000 de lei, vorbim despre iluminatul de sărbători, nu despre iluminatul public”, declara Olguța Vasilescu la finalul anului trecut, conform gds.ro.

 

ALEGEREA EDITORULUI