Primăria Ișalnița construiește 4 blocuri pentru locuințe sociale lângă stadionul ACS Metropolitan

801
În chenar, terenul de peste 20.000 mp care aparține Primăriei Ișalnița. Pe suprafața liberă de construcții vor fi ridicate imobilele cu destinația de locuințe sociale / Sursa foto: Google Maps

Cele patru blocuri, care vor fi identice, vor avea regim de înălțime S+P+3E, și fiecare va avea câte 16 unități locative. Terenul unde va fi amplasat obiectivul de investiții este situat in intravilanul comunei Ișalnita, pe Str. Nicolae Iorga, nr. 76 și însumează 21.040 mp. Pe o parte din suprafață are baza și Clubul Sportiv A.C.S. Metropolitan Ișalnița. Zona propusă pentru construirea imobilelor este liberă de construcții.

În momentul de față, fondul locativ avut la dispoziție de Primăria Comunei Ișalnița este cu mult sub nevoia de locuințe a populației localității, în special necesitatea de locuințe. Având în vedere numărul mare de solicitări de atribuire de locuințe, pentru locuitorii din zona comunei Ișalnita, este necesar să se construiască un număr mare de locuințe care să satisfacă nevoile populației”, justifică autoritatea locală necesitatea proiectului. Statul sprijină financiar construcția de astfel de locuințe, prin alocarea de fonduri de la bugetul
de stat, în completarea fondurilor din bugetele locale, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, mai arată Primăria Ișalnița.

Conform documentelor depuse pentru obținerea Avizului de mediu, valoarea totală a investitiei este de: 33.393.964,82 lei cu TVA inclus. Cele 4 blocuri se vor realiza în același timp, durata propusă pentru execuția lucrărilor fiind de 24 luni.

Pe terenul pus la dispoziție de autoritate se vor realiza 4 blocuri identice din
punct de vedere arhitectural și structural (bloc C1, C2, C3, C4), avand in total 64
unitati locative. Imobilele vor avea formă de dreptunghi. Dimensiunile in plan ale fiecarui bloc vor fi 22,30 x 12,60 m.

În ceea ce privește funcțiunile, așa cum spuneam identice, imobilele vor avea subsol, parter alcătuit din patru apartamente cu o cameră, cu suprafața utilă de 39,84 mp (dormitor de 18,47 mp, bucătărie de 8,37 mp, baie de 4,85 mp și hol de 8,15 mp).

Etajele 1,2,3 vor avea de asemenea câte patru apartamente de câte o cameră pe fiecare nivel, cu aceeași structură ca cea detaliată mai sus.

Toate cele 4 blocuri vor beneficiar de aceleași tipuri de finisaje interioare și exterioare: placaj cu faianță în băi și în bucătărie (doar în zona blatului de mobilă); pardoseli din gresie în băi, bucătării, casa scării, widfang și spațiile de depozitare); pardoseli din gresie antiderapantă (rampe persoane dizabilitati, zona accesului principal și secundar in bloc); pardoseli din parchet laminat (dormitor, camera de zi).

Planșeul de peste ultimul nivel va fi termoizolat cu polistiren expandat ignifugat cu densitate de 16 cm grosime, iar cel de peste subsol cu polistiren expandat ignifugat de 10 cm grosime, la fel și pereții.

Tâmplăria exterioară, respectiv ușile balcoanelor/ferestrelor vor fi din material PVC, pentacameral cu geam termoizolant tripan, LOW-E. La interior, uși din lemn furniruit/celular în apartamente, uși metalice de acces în apartamente și uși din PVC pentru spații comune bloc/spatii de depozitare.

Cele patru imobile vor fi alimentate cu gaze naturale de o centrală termica care va fi amenajată în apropiere. Se va amenajare și o parcare cu 46 de locuri disponibile.

ALEGEREA EDITORULUI