Ministerul Sănătății va prezenta, pe 25 octombrie, modelul arhitecural 3D al viitorului Spital Regional de Urgență (SRU) Craiova, în cadrul unei conferințe de presă, au anunțat, astăzi, reprezentanții autorității centrale.
Conform unui comunicat remis presei, clădirea principală a SRU CRAIOVA va avea 8 niveluri: subsol, demisol, parter, 4 etaje și etaj tehnic. Subsolul, demisolul, parterul și etajul 1 sunt dezvoltate pe întreaga amprentă a clădirii. De la etajul 2 până la etajul 4 sunt delimitate cele 5 turnuri de spitalizare iar la etajul 5, în fiecare turn, sunt prevăzute spații tehnice. Suprafața construită desfășurată va fi de 226.427,11 mp (incluzând terasele circulabile și necirculabile).
Spitalul va avea 1567 locuri de parcare (1011 exterioare și 556 subterane), iar în proiectare s-a pus accent pe utlizarea energiei din surse regenerabile pentru funcționarea spitalului.
Valoarea totală a proiectului este de 2.847.124.805 lei, din care valoarea totală nerambursabilă FEDR este de 223.320.500 lei.
Implementarea proiectului durează 103 luni, desfășurându-se în perioada 01.05.2018 – 31.12.2026.
SRU Craiova va funcționa după un model de operare bazat pe centre clinice, în care se vor regăsi:
Centrul pentru cap și gât: neurologie și unitate AVC, neurochirurgie, ofalmologie, ORL,
chirurgie maxilofacială;
Centrul cardio-toracic: pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardiovasculară;
Centrul abdominal: gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală, transplant
și oncologie;
Centrul pentru articulații, coloană vertebrală și traumă: ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, unitate pentru arsuri, chirurgie vasculară;
Centrul de medicină internă: boli metabolice și endocrinologie, medicină internă, hematologie, oncologie, terapie intensivă;
Centrul pentru mamă și copil: obstetrică și ginecologie, pediatrie, chirurgie pediatrică,
neonatologie, terapie intensivă pediatrică, oncologie pediatrică.
Construcția Spitalului regional de urgență Craiova, alături de cele de la Iași și Cluj, este inclusă în Strategia Națională de Sănătate a României.