Primăria Craiova caută artiști care să presteze GRATIS la Târgul de Crăciun. Ce le promite în schimb administrația Vasilescu

1035
Foto: Târg de Crăciun Craiova / Primăria Craiova
Reclame

Administrația Olguța Vasilescu pare că a rămas fără bani. Cel puțin pentru unele reprezentații artistice care ar urma să anime mult-trâmbițatul Târg de Crăciun din acest an.

Primăria Municipiului Craiova a lansat un apel pentru artiști stradali, care să performeze gratuit în cadrul evenimentului. Nu oricum, ci cu casting înainte.

În schimb, spune administrația Vasilescu, ”artiștii selectați vor fi promovați ulterior de către municipalitate prin mijloacele specifice (site-ul instituției, rețele de socializare, mass-media etc.)”. 

Așadar, artiștii ar urma să fie recompensați prin promovări pe Facebook, Tik Tok ori Instagram, în ziare și televiziuni (locale, naționale, internaționale?!), precum și pe site-ul oficial al municipalității. Nu se specifică, însă, dacă, spre exemplu, în cazul mass-media primăria va apela tot la performeri (cu și fără ghilimele), gratis ori cu bani grei.

Totodată, mai arată primăria, artiștii care vor fi selectați vor primi autorizații de desfășurare a activităților artistice, pe perioada Sărbătorilor de iarnă, în Piața Mihai Viteazul și Piața Frații Buzești, cu posibilitatea ca aceste autorizații să fie prelungite ulterior. 

Doritorii se pot înscrie online, în perioada 20 octombrie – 3 noiembrie 2023, accesând formularul on-line care se regăsește atât pe site-ul Primăriei – www.primariacraiova.ro, cât și al Casei de Cultură “Traian Demetrescu”.

Activitățile artistice propuse pot fi din aria artelor plastice, precum și a artelor performative (teatru, dans, muzică, pantomimă, clownerie)”, scrie în comunicatul remis presei.

Audițiile vor avea loc în data de 7 noiembrie 2023 la sediul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Str. Traian Demetrescu nr. 31 și vor consta în prezentarea unor momente (coregrafice, teatrale, muzicale, etc.) sau, în cazul artelor plastice, într-o demonstrație practică a abilităților.

Autorizațiile emise în urma audițiilor vor fi valabile în perioada 17 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024.

ALEGEREA EDITORULUI