Primăria Craiova mai adaugă un parc pe lista dorințelor: de panouri solare, pe 8 hectare

678
Amplasamentul pe care Primăria Craiova vrea să realizeze parcul fotovoltaic / Captură foto Google maps
Reclame

Municipalitatea din Craiova vrea să scape de cheltuielile cu electricitatea, prin construirea unui parc fotovoltaic. Proiectul, arată primăria, are ca scop producerea de energie pentru clădirile publice și sistemul de iluminat stradal, care, în prezent, sunt plătite 100% din bugetul local.

Amplasamentul propus pentru instalarea panourilor este un teren intravilan de 81.423 mp, cu ieșire în Aleea 1 Șimnic, undeva în spatele Bazei Sportive ”Atlas”.

Recent, administrația locală a scos la licitație Studiul de Fezabilitate (SF) pentru proiectul ”Instalarea unei capacități de producere a energiei pentru autoconsum din surse solare în municipiul Craiova”. Primăria estimează că realizarea SF o va costa circa 264.333 de lei, fără TVA. Ofertele se pot depune până la 26 octombrie a.c..

Cât despre implementarea propriu-zisă a proiectului, autoritatea locală spune că intenționează să obțină finanțare în cadrul apelurilor deschise din fonduri europene, care să acopere în totalitate sau măcar în parte, în funcție de soluția tehnică găsita, necesarul de consum de energie electrică precum si consumul cu sistemul de iluminat public.

ALEGEREA EDITORULUI