Vin banii pentru reabilitarea drumului județean 641, între Mischii și limita cu Oltul

881
Captură foto Google Maps / DJ 641 - Mischii

Un tronson de circa 44 de kilometri din drumul județean (DJ) 641, care traversează comunele Teslui, Drăgotești, Robănești, Pielești, Ghercești și Mischii, va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile.

Contractul de finanțare a fost semnat, astăzi, de conducerea Consiliului Județean (CJ) Dolj și cea a Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Proiectul de modernizare a DJ 641, pe tronsonul limita județului Olt – Teslui – Drăgotești – Robănești – Pielești – Ghercești – Mischii – intersecția cu drumul național 65C, prevede lucrări pe o lungime de 44,438 km.  Investiția mai include reabilitarea a 12 poduri și construirea unuia nou, amenajarea a 76 de stații de autobuz, precum și realizarea a 27,362 km de canalizare pluvială și a 57 de podețe transversale.

Șeful administrației județene spune că, din punct de vedere al sumei obținute, respectiv aproape 63 de milioane de euro (inclusiv TVA), proiectul este cel mai important, pe infrastructură rutieră, al instituției. Are o valoare totală de 311.877.525,86 lei, inclusiv TVA, sumă din care 248.000.000 de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă.

Este cel mai mare contract, ca valoare, din istoria Consiliului Județean Dolj și primește finanțare în noul exercițiu financiar european, fiind totodată și primul contract din țară semnat prin intermediul noului Program Regional 2021 – 2027. Suntem în fața unui demers pe care îl derulăm integral cu finanțare nerambursabilă, pentru că și proiectarea acestui drum s-a realizat tot cu fonduri europene. Dovedim, încă o dată, că accesarea finanțărilor nerambursabile nu este doar o deviză, ci un adevărat mod de a ne desfășura activitatea. De altfel, închidem acest an cu aproape 200 de milioane de euro atrase de la Uniunea Europeană, bani care intră în județul Dolj”, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

La ora actuală, sunt depuse 26 de proiecte, cu valoarea cumulată de 257 de milioane de euro, din totalul de 1,2 miliarde de euro care revine regiunii”, a precizat și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu. 

ALEGEREA EDITORULUI