LIDL contruiește un nou magazin, vizavi de SE Craiova II

5243
Terenul unde va fi amplasat magazinul Lidl de pe Str. Bariera Vâlcii, conform Cărții funciare

LIDL România pregătește construirea celui de-al șaptelea magazin în Craiova. Supermarket-ul va fi amplasat în Bariera Vâlcii, vizavi de Sucursala Electrocentrale (SE) Craiova 2.

Terenul intravilan propus pentru ridicarea construcției are o suprafață de 10.483 m și este proprietate privată a LIDL România, societate în comandită. Anterior, aici au existat 8 corpuri de clădire, între care și o locuință, acestea fiind deja demolate.

Conform certificatului de urbanism emis pe 4 ianuarie 2024 de Primăria Craiova, folosința actuală a terenului este curţi – construcţii, vie, arabil, livadă.

Destinaţia după PUG este, parțial, de zonă mixtă de locuințe individuale, instituții și servicii publice și, parțial, zonă de locuințe individuale. Terenul este afectat parțial de stradă și aliniamentul de construibilitate propuse prin PUZ, de rețeaua de utilitate pulică și un culoar de protecție protecție (LEA110KV-15m din ax/mag aducțiune apă 10m din ax), și este în vecinătatea unui teren cu destinație specială.

Amplasament teren Lidl, Str. Bariera Vâlcii, nr. 164 / Sursa foto: Google Maps, martie 2023

Se propune construire imobil cu regim de înălțime parter și funcțiunea de magazin retail; amenăjări exterioare în incintă; accese auto și pietonale, racorduri la drumurile publice; împrejmuirea terenului; amplasare semnale publicitare; branșare la utilități; organizare de șantier, cu POT (procent de ocupare a terenului) maxim admis = 30% și CUT (coeficient de utilizarea a terenului) max admis = 1,05”, se arată în documentul de urbanism necesar pentru obținerea autorizației de construire.

Suprafața construită la sol a magazinului va fi de 2.365,80 mp și va dispune de circa 130 locuri de parcare.

ALEGEREA EDITORULUI