Traseul 7 va fi reconfigurat și va include stații de autobuz la Promenada Mall (Gară – Promenada – Ciupercă și retur)

2299

Traseul 7 va fi reconfigurat și va include 2 stații noi la Promenada Mall, pe Bulevardul Râului, tronsonul care leagă Cartierul Brestei de Craiovița Nouă, construit și donat de proprietarul centrului comercial municipalității.

Marea schimbare este că Traseul 7 nu va mai cuprinde și centrul orașului.

În prezent, el are ca stații principale Gara – Bvd. Dacia – Parcul Tineretului – Centru – Gara. După adoptarea proiectului, autobuzele vor circula de la Gară la Promenada Mall, apoi către Ciupercă, urmând ca de aici să se întoarcă pe același traseu către gară. Mai jos puteți observa actualul traseu.

Structura actuală a Traseului 7

Prin construcția noului drum de legătură între Calea Severinului și Strada Brestei, în continuarea Str. Râului, se creează oportunitatea amenajării unei importante artere rutiere în scopul fluidizării circulației, facilitarea unor deplasări mai eficiente în municipiu, atât pentru șoferi, cât și pentru călătorii care utilizează transportul public. În acest context, este necesară reconfigurarea traseului de autobuz nr. 7 și înființarea unor noi stații de îmbarcare/debarcare în proximitatea Promenada Mall, acestea reprezentând măsuri esențiale pentru a furniza călătorilor o rută mai directă și mai rapidă către destinațiile lor”, se arată în Raportul întocmit de autoritatea locală.

Structura propusă după reconfigurarea Traseului 7

Pentru asta, Consiliul Local Craiova trebuie să modifice Hotărârea nr.459/2023 prin care s-a făcut delegarea gestiunii serviciului public de transport local, pe o perioadă de 2 ani, pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Asociația Metropolitană de Transport Public Craiova”. Proiectul urmează să fie supus la vot în cadrul ședinței ordinare de astăzi. (Update: Hotărârea privind reconfigurarea a fost adoptată de Consiliul Local)

Iată care vor fi stațiile după reconfigurare:

 

ALEGEREA EDITORULUI