Se pregătește semaforizarea intersecției Bariera Vâlcii cu Toamnei și Viilor

538
Reclame

Se pregătește semaforizarea intersecției Str. Bariera Vâlcii cu Toamnei și Viilor.

La patru ani de la începerea demersurilor pentru realizarea studiului de fezabilitate, Primăria Craiova a ajuns în faza documentației de urbanism pentru semaforizarea intersecției Străzii Bariera Vâlcii cu Toamnei și Viilor.

În prezent există o mare dificultate în ceea ce privește traversarea acestei intersecții în condiţii optime de siguranţă, atât a pietonilor cât şi a autovehiculelor. Dovada acestui
lucru o reprezintă producerea a numeroase ambuteiaje şi accidente în zonă”, argumenta municipalitatea intenția de a monta instalația de dirijare a traficului.

În același an au mai fost lansate licitații pentru SF-uri și pentru intersecția Străzii Caracal cu străzile Potelu și Henri Coandă, intersecţia Străzii Brestei cu Pelendava și pe Strada Râului, la intersecţia cu strada Bucovăţ.

”Se propune semaforizarea interesectiei strazilor Bariera Vilcii cu strada Toamnei si strada Viilor. Amenajarea se va executa pe tronsoane fara a afecta circulatia rutiera si pietonala. (…) Echipamentele se vor amplasa tinand cont de ampriza actuala a strazilor. In cazul in care functionarea optima a intersectiei necesita modificari a geometriei existente (bretele , benzi de stocare) a drumului se va prezenta situatia existenta si propusa cu legenda in clar si cotat complet si corect. Lucrarile care se executa in zona drumului public, precum si obstacolele producatoare de restrictii pentru circulatie trebuie sa fie semnalizate cu echipamente moderne, conform instructiunilor comune elaborate de Ministerul de Interne si Ministerul Transporturilor”, se arată în certificatul de urbanism eliberat de Primăria Craiova pe 18 martie 2024.

Tot în aceeași zi, municipalitatea a emis certificat de urbanism și pentru amplasarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni situată la intersecția străzilor Calea București cu Strada Tehnicii.

ALEGEREA EDITORULUI