Peste 100 de elevi din Dolj și Vidin vor reconstitui Războiul de independență, la Calafat

601
Reclame

Peste 100 de elevi din Calafat, Vidin și ai Liceului Militar din Craiova vor reconstitui elemente și secvențe din perioada Războiului de Independenţă. Evenimentul va avea loc la Calafat în zilele de 8 și 9 mai și este la a VII-a ediție.

În prima zi, elevii vor fi instruiți pentru a crea o tabără militară. Pentru secvențele de luptă vor avea tunuri, arme de foc, gloanțe oarbe, fum şi efecte pirotehnice, cu sprijinul asociațiilor Tradiţii Ostăşeşti şi cea a Colecţionarilor de Arme.

Publicul va putea participa la sesiuni foto cu uniforme militare puse la dispoziţie de organizatori.

Un eveniment stradal va recrea atmosfera istorică cu ajutorul voluntarilor care vor purta uniforme de epocă și haine civile specifice perioadei de la 1877-1878. Se va defila cu torţe.

În cea de-a doua zi a evenimentului vor avea loc o paradă militară şi o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Independenţei, precum și reconstituirea unor secvențe de luptă pentru cucerirea redutelor turceşti, prin atacuri succesive, care vor include folosirea de tunuri, arme de foc, gloanțe de manevră, fum şi efecte pirotehnice de înaltă calitate, anunță organizatorii.

Evenimentul se derulează în cadrul unui programului Interreg V-A Romania – Bulgaria 2014-2020, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj în colaborarea cu Consiliul Local/Primăria Municipiului Calafat.

Locul de desfășurare este Centrul Civic şi Zona adiacentă Monumentului
de Independenţă de la 1877-1878 din Calafat. Activitățile încep de la ora 10.00.

ALEGEREA EDITORULUI