Mihai Anghel intenționează să transforme clădirea Cerealcom în spital clinic

1092
Clădirea Cerealcom Dolj, din Strada Bibescu nr. 3 / Sursa foto; Google Maps

Mihai Anghel intenționează să transforme clădirea Cerealcom în spital clinic.

Omul de afaceri Mihai Anghel, proprietarul firmei Cerealcom, intenționează să schimbe destinația clădirii de birouri pe care o deține pe Strada Bibescu din Craiova pentru amenajarea unui spital clinic.

În acest sens, Cerealcom Dolj SRL a solicitat și a primit, pentru o altă firmă deținută tot de Anghel, Domeniul Coroanei Segarcea SRL, un certificat de urbanism.

Conform documentului, se dorește consolidarea, recompartimentări interioare, remodelarea fațadelor, schimbarea sistemului de acoperiș, extinderea, amenajarea subsolului tehnic și schimbarea destinației din clădire de birouri, cu Subsol tehic+Parter+3 Etaje, în spital clinic.

Folosința actuală a terenului este curți – construcţii. Suprafața lui este de 1585 mp. Destinaţia după PUG/PUZ este de zonă centrală și istorică, cu funcțiuni complexe de interes public si servicii de interes general.

Terenul este ”parțial afectat de strada propusă prin PUG/PUZ și parțial zonă cu interdicție temporară de construire până la aprobarea proiectului pentru extindere/străpungerea unei artere”, se mai arată în Certificatul de urbanism emis de Primăria Craiova pe 22 aprilie 2024.

Societatea Cerealcom Dolj are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4621 – Comerțul cu ridicata a cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.

De cealaltă parte, Domeniiul Coroanei Segarcea are obiect principal de activitate codul CAEN 1102 – Fabricarea vinurilor din struguri.

***

Spitalele clinice au în componenţă secţii clinice universitare care asigură asistenţă medicală, desfăşoară activitate de învăţământ, cercetare ştiinţifică-medicală şi de educaţie continuă, având relaţii contractuale cu o instituţie de învăţământ medical superior acreditată.

 

ALEGEREA EDITORULUI