S-a deschis Biroul Regional Craiova al Camerei de Comerț Bilaterale Bulgaria-România, coordonat de Anca Ochianu

680

Al doilea birou din România al Camerei de Comerț Bilaterale Bulgaria – România (BCCBR a fost deschis, astăzi, la Craiova. Cel central este la București, iar două astfel de birouri există și în țara vecină, la Silistra și Sofia.

Organizația oferă suport mediului de afaceri și, trebuie spus, este singura Cameră de Comerţ Bilaterală care are propriile birouri în ambele țări, pe care le reprezintă cu personal local vorbitor nativ al limbilor română și bulgară. Centrul Regional din Oltenia va fi condus, în calitate de director, de colega noastră de presă Anca Ochianu, ziarist cu ștate vechi din presa locală.

Evenimentul care a marcat începutul de drum a avut loc în Sala Constantin Brâncuși a Hotelului Ramada Plaza Craiova și a avut suportul conducerii românești a Camerei de Comerț Bilaterale. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ambasadei Republicii Bulgaria în România, autorități locale, oameni de afaceri din Oltenia și din Bulgaria.

Unul dintre țelurile inițiale ale BCCBR a fost de a veni în întâmpinarea nevoilor mediului de afaceri fără ca acest ajutor să necesite un efort din partea companiilor. Acest tip de abordare a făcut ca într-o perioadă relativ scurtă de timp – 11 ani de activitate BCCBR – să fim prezenți în cele două țări cu 3 birouri, Sofia, București și Silistra. Rezultatele pe care apropierea noastră de locul în care companiile își desfășoară activitatea a făcut ca la nivelul conducerii BCCBR să luăm în considerare dezvoltarea ulterioară a activităților prin acoperirea uneia dintre cele mai active zone din punct de vedere al businessului, sud-vestul României. Iar pentru acest lucru a devenit evident faptul că BCCBR trebuie să fie prezentă în regiune cu un nou birou. Orașul ales pentru deschiderea celui de-al patrulea birou este Craiova, capitala Olteniei, un oraș cu o dezvoltare accelerată în ultimii ani, care considerăm noi că poate deveni un centru regional pentru afaceri atât în sud-vestul României cât și în nord-vestul Bulgariei”, a precizat Doru Dragomir, președintele Camerei de Comerț Bilaterală Bulgaria – România.

Anca Ochianu, coordonatorul Biroului Regional din inima Olteniei, spune că rolul ei va fi să ajute la atragerea investitorilor, devenind, astfel, și un promotor al Băniei.

Mă alătur acestui proiect pentru că există foarte multe oportunități de extindere a relațiilor economice cu Bulgaria și îmi doresc să devin un liant între oamenii de afaceri din zona Olteniei și companiile bulgărești. Totodată, îmi doresc să ajut la promovarea Craiovei și a celorlalte orașe din sud-vestul României în Bulgaria, pentru a atrage în zonă investiții de pe celălalt mal al Dunării”, susține Anca Ochianu, coordonatoarea Centrului din Craiova.

La eveniment au fost prezenți Ivaylo Marinov, consilier economic al Amasadei Republicii Bulgaria în România, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, Lucian Dindirică, viceprimar al Municipiului Craiova, Ileana Șerban, subprefect al Instituției Prefectului – Județul Dolj, reprezentanții Birourilor Zonale ale BCCBR din Sofia și Silistra, antreprenori din județul Dolj și regiunea de Nord a Bulgariei.

ALEGEREA EDITORULUI