Polițiștii locali, din nou în misiune la panourile electorale

686
Mașini electrice, Poliția Locală Craiova/Sursa foto: digi24

Polițiștii locali, din nou în misiune la panourile electorale.

N-au dispărut polițiștii locali din Craiova. Doar au fost ”detașați” la panourile electorale, pentru păstrarea integrității fizice a afișelor candidaților.

Potrivit surselor Știri Craiova, paza se face cu câte un om și mașina sa personală. Motiv pentru care în parcuri a mai rămas la patrulare câte-un polițist. Unii dintre ei, fără permise de conducere, așa că, după caz, mașinuțele electrice au fost trase pe dreapta.

La moaștele Cartierului Chinezesc s-a pus lacătul pe poartă și nu-l mai păzește nimeni pe perioada campaniei electorale. Asta n-ar fi rău, dacă motivul ar fi altul.

Poliția Locală Craiova avea, anul trecut, 173 de polițiștii locali încadrați la Serviciul Ordine și Liniște Publică. Programul de lucru este în trei ture de câte 8 ore.

Prin Dispoziție de primar, în Craiova au fost stabilite în total 250 de panouri pentru afişaj electoral, pentru candidații la Parlamentul European şi pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, la scrutinul din 9 iunie 2024.

Ele sunt amplasate în 13 zone, fiecare cu mai multe subzone de amplasare, în funcție de dimensiunea cartierului.

În același document se precizează că Poliţia Locală a Municipiului Craiova asigură integritatea panourilor şi a afişelor de pe ele. Niciunde nu este precizat – fiindcă PLM nici nu are astfel de atribuții – că ele trebuie efectiv păzite.

ALEGEREA EDITORULUI