A treia zi de protest: Angajații Arhivelor Naționale de la Dolj cer egalizarea salariului cu cel al colegilor din București

575
A treia zi de protest pentru angajații Direcției Județene Dolj a Arhivelor Naționale

A treia zi de protest: Angajații Arhivelor Naționale de la Dolj cer egalizarea salariului cu cel al colegilor din București.

Angajații Direcției Județene Dolj a Arhivelor Naționale au continuat să protesteze azi, pentru a treia zi, față de discriminarea salarială. Activitatea cu publicul a fost sistată până la ora 12.30.

Funcționarii nu cer salarii mai mari, ci egalizarea lefei lor cu a colegilor din București, în condițiile în care toți prestează aceeași muncă, iar funcționarii din capitală au venitul cu 1.800 de lei net mai mare decât al lor.

Astfel de inechități există în toată țara. Aproximativ 358 de angajați din cadrul direcțiilor județene ale Arhivelor Naționale ale României au salariul sub cel al funcționarilor din capitală. Așadar, cei din județe cer ca și contravaloarea muncii lor să fie adusă la nivelul instituției din București.

Sucursala Dolj a Arhivelor Naționale are 14 angajați, dintre care 10 sunt funcționari publici.

Nu este primul și nici singurul caz în care există discrepanțe salariale de la județ la județ sau între provincie și capitală.

Protestul va continua. Joi este anunțat și un miting.

ALEGEREA EDITORULUI