Pediatria Spitalului Filantropia a fost dotată cu 25 de paturi de salon pentru copil și însoțitor, donație a Fundației pentru Copii ”Ronald McDonald”

344

Secția de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova a fost dotată cu 25 de paturi de salon (copil și însoțitor) în valoare de 217.284 lei, în urma unei donații a Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Banii au fost strânși în cadrul campaniei McHappy Day, derulată în toate restaurantele McDonald’s din țară, în perioada 20-26 noiembrie 2023, sub mesajul „Donația ta susține optimismul micilor pacienți”. Partenerii Fundației pentru Copii Ronald McDonald au contribuit, totodată, la susținerea ei până la finalul anului 2023.

Investițiile în Spitalul Filantropia sunt la ordinea zilei, dar aceste 25 de paturi ne erau foarte necesare. Această sponsorizare vine să completeze o necesitate reală, iar, cu această ocazie, reușim să schimbăm jumătate dintre paturile din secția de Pediatrie”, a afirmat Dr. Radu Liviu Ionuț, Managerul Spitalului Filantropia din Craiova.

Dotarea cu paturi de salon a Secției de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova face parte dintr-o donație de 220 de paturi de salon și ATI pentru șase dintre cele mai mari spitale și clinici de pediatrie din București, Craiova, Cluj-Napoca și Timișoara, valoarea totală a donației Fundației pentru Copii Ronald McDonald fiind de peste 3 milioane de lei.

Am inițiat această campanie de strângere de fonduri în 2023 pentru că una dintre problemele majore identificate alături de managementul spitalelor a fost lipsa paturilor ATI și a celor pentru aparținători, ceea ce afectează odihna părinților și optimismul pe care îl pot oferi copiilor. Anii de experiență în România, dar și studiile realizate de Fundație la nivel global, arată că atunci când familia este aproape, procesul de vindecare al copiilor este mai rapid. Atunci când copiii sunt internați de-a lungul unor intervale mari de timp, părinții dorm chinuiți în paturi care nu sunt pe măsura lor. Aceste paturi noi, care sunt disponibile în multe țări europene, sunt foarte confortabile atât pentru copii, cât și pentru părinți și vin în completarea serviciilor pe care le oferim prin intermediul celor trei Case Ronald McDonald”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Aproximativ 10.000 de copii și 5.000 de părinți vor beneficia anual de condiții mai bune de spitalizare, iar 2.000 de copii vor avea acces la servicii medicale de calitate cu ajutorul celor 24 de paturi ATI.

Campania de dotare cu paturi face parte din programul “Alături de Spitalele de Copii”, derulat de Fundația pentru Copii Ronald McDonald de 26 de ani în România.

Orice bun care este donat spitalelor este un câștig pentru că implicarea societății civile în actul medical și în partea administrativă va atrage acțiuni asemănătoare. Este foarte greu până când cineva face primul pas, dar apoi și alți reprezentanți ai societății civile se vor orienta către Craiova. Fundația pentru Copii Ronald McDonald a donat 25 de paturi, Primăria a cumpărat alte 25 de paturi, iar astfel secția de Pediatrie a Spitalului Filantropia s-a reînnoit complet”, a spus Lucian Dindirică, Viceprimar al Municipiului Craiova. 

ALEGEREA EDITORULUI