(Foto) Pe toți sfinții! Petrecerile în capelă, obicei vechi al petrecăreților din politica locală

2673
Reclame

Sinistre plăceri în politica locală. Capelele par să fie în topul preferințelor ca locații de petrecere printre unii membri de partide. În ianuarie anul acesta, mai multe persoane publice din Craiova, între care directori de direcții și instituții din oraș, au particiat la o petrecere cu lăutari în capela Căminului de Seniori ”Sf. Mina” din Craiova. Petrecăreții au fost dați de gol de o filmare ”scăpată” în spațiul public. Pentru că era perioada restricțiilor Covid-19, pe fir au intrat și polițiștii. Organizatorul petrecerii, chiar proprietarul azilului, a fost amendat cu 3000 de lei, pentru că nunțile, botezurile, aniversările și alte evenimente erau interzise, ca măsură împotriva răspândirii Coronavirusului.

Întâlnirea cu pâine și vin din capela Bisericii Sf Nicolae Coșoveni/Sursa foto: Facebook

Se pare, însă, că roata fusese deja inventată de alți petrecăreți. Prin decembrie 2021. Tot în pandemie. Numai că undeva la țară. Spre deosebire de cheful din oraș, cel de-atunci a fost în capela Bisericii Sf. Nicolae din Coșoveni. Fotografiile, sugestive, ar fi apărut, la un moment dat, pe Facebook. Noi le-am observat acum, pe grupul Viitorul Coșoveni. Trăiască Facebook-ul! Am reușit să identificăm și ziua: 1 decembrie 2021. La data respectivă, câțiva membri PSD au participat în comună la ceremonia și depunere de coroane, în frunte cu primarul Virgil Grigore, de la PNL. Între ei, și directoarea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova, Anca Tudor, Daniel Călărașu, de la Compania de Apă, și o altă doamnă din PSD, care-și spune Bety Tereza pe Facebook. Numele ei ar fi Maria Tereza Proca și ar fi asistentă-șefă la Spitalul de Neuropsihiatrie. Mai multe surse ale stiricraiova.ro susțin că aceasta ar fi lucrat, la un moment dat, și la cabinetul europarlamentarului Claudiu Manda. Din declarația sa de avere actuală, reiese că pe lângă veniturile de la Neuropsihiatrie a obținut venituri și din postul de șefă de cabinet în Parlamentul României.

În cazul domniei sale, fotografiile provocatoare pe care le postează pe Facebook par în contradicție totală cu cele… sfinte.

Se poate observa că invitații poartă aceleași haine la ceremonie și la capelă/Captură foto Facebook

După momentul sobru de la monument, care, conform prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, trebuia să se desfășoare în format restrâns, invitații au mers la capelă. Nu la vreun priveghi. Ci ca să sărbătorească, în intimitate, mai ales că locația nu fusese ”arvunită” pentru vreun deces. Sătenii spun că atunci și-ar fi serbat ziua și unul dintre participanți. Cert este că în capela cu pricina, de regulă sunt depuse trupuri neînsuflețite. În fotografia de mai jos, de dată recentă, se pot observa mai multe persoane venite la un priveghi.

Cum spuneam, fotografiile sunt mai mult decât grăitoare. Doamnele s-au pozat cu sfinții în spate. Daniel Călărașu, cu îngerașii. Memorabil!

Nu am blurat noi fotografiile, așa ne-au parvenit. Dar, pe marginea lor se poate specula. Aici, se poate observa că fotografia e făcută în fața capelei.

ALEGEREA EDITORULUI