Laurențiu Ifrim, proaspăt reconfirmat pentru funcția de viceprimar cu atribuții de primar al localității Șimnicu de Sus, a fost exclus din Partidul Social Democrat, au anunțat, astăzi, reprezentanții formațiunii politice de la Dolj, printr-o postare pe Facebook. Totodată, social-democrații au comunicat și că un alt membru PSD, consilier local în aceeași comună, a demisionat din funcție. Dar alesul care potrivit PSD Dolj ar fi demisionat, dă în scris că așa-zisul document prin care ar fi făcut-o este un fals.
”În data de 09 iunie 2022, membrii Biroul Organizației PSD Șimnicu de Sus s-au întrunit în ședință și au votat excluderea din partid a domnului Ifrim Stefăniță Laurențiu.
Motivul excluderii a fost nerespectarea deciziei PSD Șimnicu de Sus și implicit a PSD Dolj de a vota un viceprimar susținut de partid. Desconsiderând decizia PSD Simnicu de Sus, Ifrim Stefăniță Laurențiu a decis să ocupe funcția de viceprimar și a apelat la ajutorul opoziției.
De asemenea, Zăvadă Constantina, un alt membru care nu a respectat decizia PSD Șimnicu de Sus, si-a dat demsia din funcția de consilier local, în data de 22 iunie 2022, în locul acesteia pe listă urcând următorul consilier supleant”, a anunțat PSD Dolj pe pagina de Facebook.
Lasă-mă să nu te las!
PSD Dolj anunța în urmă cu o lună și că prefectul de Dolj, Dana Barbu, se retrage din funcție din motive personale. Partidul anunța și cine îi va lua locul. Pe surse, s-a aflat că ”motivele personale” ar fi avut legătură cu mandatul fostului primarul de la Șimnicu de Sus, pe care l-ar fi ”împins” de pe scaun un pic mai repede decât era cazul. Pesemne că reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a mai rezolvat din treburile personale, fiindcă mai e un pic și vine luna iulie, iar prefectul Barbu e tot prefect.
Efectele trădării
Revenind la Laurențiu Ifrim, excluderea sa are la bază motive pertinente. Actualul viceprimar nu s-a supus deciziei partidului de a vota pentru scaunul de viceprimar un alt consilier susținut de PSD. S-a autopropus pentru funcție și, cu ajutorul consilierilor PNL, USR și Pro România a obținut-o. De două ori la rând.
În altă ordine de idei, Ifrim susține că nu a fost chemat să dea explicații în Biroul Politic local și că ar fi primit o hârtie oficială pe 10 iunie a.c., adică la o zi după ce avusese loc ședința în care se votase excluderea sa.
”Pe 10 iunie, la ora 10 dimineața, am primit prin curier un plic din partea lui Marius Cosmin Dumitru, cu o invitație să mă prezint la ședință pe data de 9 iunie, la ora 18.00, la el acasă, în satul Leșile. Cum puteam să merg la ședință, să-mi apăr cauza, dacă plicul a sosit la mine la o dată ulterioară ședinței? Bănuiesc că la acea ședință a fost inițiată procedura de excludere. Deocamdată, nu am ce excludere să contest, pentru că nu am fost înștiințat că am fost exclus. O să merg la instanță dacă o să ajung să fiu exclus. Pentru că, în primul rând, există o procedură, după ce se propune excluderea, există o comisie de etică unde trebuie să fii audiat, apoi propunerea merge la nivel național”, declară Laurențiu Ifrim.
Demisionara n-a demisionat
La rândul său, consilierul local despre care PSD informează că a demisionat susține că nu a avut o astfel de cerere și orice document prezentat ca fiind al său este un fals. Este vorba despre Constanța Zăvadă, membră PSD Șimnicu de Sus. Alesul local a cerut să nu se ia act de documentul prezentat ca fiind sub semnătura sa nici de către PSD, nici de către Consiliul Local Șimnicu de Sus. Însă, pentru PSD Dolj, lucrurile se pare că sunt cât se poate de clare.