Ceea ce urmează nu este un drept la replică. Este o reacție neprețuită a academicienilor și oamenilor de cultură, pe scurt a elitei din cadrul Academiei Internaționale Mihai Eminescu, condusă de Ion Deaconescu, la articolul ”Adrian Năstase, dezmierdat la Craiova cu Medalia de Aur, după ce Consiliul Local i-a retras titlul de cetățean de onoare. Securiști și admiratori ai Rusiei, premiați la Festivalul Mondial de Poezie ”Mihai Eminescu””, publicat pe 22 iunie de Ana-Maria Gebăilă. Am hotărât să o publicăm pentru conținutul său savuros (chiar ne plac merdenelele!). Cum articolul intitulat ”Ana-Maria Gebăilă, o mică merdenesă de la StiriCraiova.ro” a fost încărcat ca document pe https://eu.docs.wps.com/l/sINjRv41mv9DXlQY, am zis să dăm o mână de ajutor Academiei și să-l facem cunoscut. Prea multe comentarii pe marginea textului ar fi de prisos. Numa’ îi rugăm pe specialiști să ne lase în libertate și, cu permisiunea domniilor sale, să mai putem avea păreri și cu alte ocazii.
****************************
Ana-Maria Gebăilă, o mică merdenesă de la StiriCraiova.ro
”Inspirată de Magda Bulugean (bănuim că este vorba despre colega noastră de breaslă, Marga Bulugean n.r.) din Craiova face un triunghi amoros în presa particulară analfabetă cu o anonimă din Alexandria (Carmen Dumitrescu, Investigatoria n.r.). Pe anonima din Alexandria nu ne mai amintim cum o cheamă, dar știm că a fost o penibilă la Ambasada Americană.
Din informații pe surse, știm că Ambasada Americană a rejectat-o fiindcă are numai comentarii pornografice pe care le consumă cu alți semidocți din orășelul său.
Această Gebăilă, ca să n-o numesc, a fost plimbată de „băieți“ pe la StiriCra, Ziarul de Craiova, Craiova Forum, Digi24, Cuvântul Libertății, Expresul de Sud și acum este țărancă în Șimnicul de Sus.
De curând, s-a trezit că se pricepe la securitate și rusofilie și mai are și păreri despre Eminescu. Nu știu ce filologie a învățat ea, dar, în materie de Eminescu, nu trece de Somnoroase păsărele. Din CV, reiese că nu știe limba rusă, așadar nu poate să aibă păreri despre Rusia decât dacă l-ar fi citit pe Dostoievski. Și-a făcut cumva vreodată o fotografie în Moscova? Profesorul Deaconescu, până una alta, a fost la Moscova, a fost în arhive și are fotografii ținând în mână manuscrise originale de Cantemir. Fiind un tip umblat, a văzut și originale Cantemir în Academia Germană. După mintea merdeneselor Bulugean, Gebăilă plus anonima din Alexandria, ar însemna că Deaconescu este și germanofil. Acum, când poezia lui Deaconescu este tradusă în 20 de limbi, între care arabă și coreeană, înseamnă că profesorul este arabofil, coreeanofil ș.a.m.d.
Merdenesa are păreri și despre Adrian Năstase, despre care ar trebui să afle că este cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România (unde oare am mai auzit noi asta?! n.r.). Văzând că Gebăilă ar fi umblat și pe la Facultatea de Drept, ne gândim că trebuie să fi răsfoit vreo carte de drept a profesorului Năstase (dacă nu și Retorica lui Deaconescu, cursul ținut chiar la Facultatea de Drept din Craiova).
Că Medalia Mihai Eminescu a fost încredințată generalului Ristea Priboi spre a o înmâna, la București, premierului Năstase este simplu de explicat: sunt rudă și prieteni. Iar Adrian Năstase nu a putut fi prezent la Craiova fiindcă, la București, conducea o teză de doctorat. Gebăilă ce-ar fi făcut dacă ar fi trebuit să conducă o teză de doctorat, fie și la ea la țară în Șimnicul de Sus unde trăiește în mod cinstit, după puteri?
Faptul că Olguța Vasilescu a susținut, prin Primăria Craiova, Festivalul Mondial de Poezie Mihai Eminescu (suma fiind infimă) se datorează faimei mondiale a acestui festival la care participă și au participat de-a lungul vremii zeci de scriitori de pe toate continentele planetei.
Să nu uităm: între membrii întemeietori ai Fundației Europene Mihai Eminescu (în cadrul căreia ființează Academia Internațională Mihai Eminescu) se numără și doi laureați ai Premiului Nobel: Czesław Miłosz și Wole Soyinka.
Nu mă îndoiesc că merdenesele au păreri și despre laureații Premiului Nobel dar încă nu și le exprimă. Măi fetelor, în literatură nu e ca în bordel! Aici nu există democrație.
Fiți prudente, fiindcă altfel veți ajunge în folclor ca Coana Mița Biciclista care era „aproape virgină“.
Ca să nu mai aveți păreri și altădată, vreau să publicați pe site-urile voastre trei fotografii cu bibliotecile voastre personale: o poză din față, una din lateral și o fotografie din spate (sperând că aveți o bibliotecă în trei dimensiuni).
Dacă specialiștii vor vedea că nu aveți biblioteci în trei dimensiuni vă vor lăsa în libertate”.
Acad. George Georgescu