spot_img
AcasăActualitateCRAIOVA. Ford Otosan are în vedere dezvoltarea a încă 600 locuri de...

CRAIOVA. Ford Otosan are în vedere dezvoltarea a încă 600 locuri de muncă

O ceremonie de preluare a fabricii Ford de la Craiova de către turcii de la Ford Otosan a fost organizată, astăzi, la eveniment participând premierul României și ministrul Economiei, ambasadorul Turciei, președintele Ford Europa și managerul general Ford Otosan, reprezentanți ai Ambasadei SUA în România și oficiali locali – prefectul de Dolj, președintele Consiliului Județean Dolj și primarul Craiovei.

Primul speech l-a avut prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, Ford Craiova este prima fabrică preluată de Otosan din afara Turciei. “Investiția de 490 milioane de euro a Ford Otosan vizează producerea de alte 4 noi tipuri de vehicule. Începând cu anul 2024, aici va fi produs primul autovehicul complet electric. Este în intenția Ford Otosan dezvoltarea cu încă 600 de noi locuri de muncă“, a declarat premierul în deschiderea ceremoniei.

Totodată, a precizat și ministrul Economiei, Florin Spătaru, se dorește creșterea capacității de productie până la 270.000 de unități pe an.

Ford Otosan a avut discuții la Craiova și pentru ca partenerii săi să își poată extinde afacerea în Bănie.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments