CRAIOVA. Ford Otosan are în vedere dezvoltarea a încă 600 locuri de muncă

790
Reclame

O ceremonie de preluare a fabricii Ford de la Craiova de către turcii de la Ford Otosan a fost organizată, astăzi, la eveniment participând premierul României și ministrul Economiei, ambasadorul Turciei, președintele Ford Europa și managerul general Ford Otosan, reprezentanți ai Ambasadei SUA în România și oficiali locali – prefectul de Dolj, președintele Consiliului Județean Dolj și primarul Craiovei.

Primul speech l-a avut prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, Ford Craiova este prima fabrică preluată de Otosan din afara Turciei. “Investiția de 490 milioane de euro a Ford Otosan vizează producerea de alte 4 noi tipuri de vehicule. Începând cu anul 2024, aici va fi produs primul autovehicul complet electric. Este în intenția Ford Otosan dezvoltarea cu încă 600 de noi locuri de muncă“, a declarat premierul în deschiderea ceremoniei.

Totodată, a precizat și ministrul Economiei, Florin Spătaru, se dorește creșterea capacității de productie până la 270.000 de unități pe an.

Ford Otosan a avut discuții la Craiova și pentru ca partenerii săi să își poată extinde afacerea în Bănie.

 

ALEGEREA EDITORULUI