Cine se poate bucura și la ce preț de pista de Karting Electric de la Velodrom. Regulamentul, în dezbatere publică

2315
Reclame

Pista de Karting Electric de la Velodrom este gata să primească adulți, adolescenți și copii. Însă, înainte de a fi deschisă publicului, municipalitatea a pus în dezbatere Regulamentul de desfășurare a activității. Până la 13 iulie, craiovenii pot veni cu propuneri și observații.

Conform regulilor din document, la activitățile de karting pot participa trei categorii de utilizatori: adulți, minori cu vârsta cuprinsă între 15 ani şi 18 ani și copii cu vârsta cuprinsă între 7 ani şi 14 ani.

Cine este supraponderal, nu se poate bucura de karting. Regulamentul prevede că, indiferent de categorie, nu sunt admişi utilizatori cu greutatea de peste 100kg.

Tarifele sunt de 55 de lei pentru un tur simplu (5 minute), 100 de lei pentru 5 minute de RACE și 150 de lei pentru 5 minute de DRIFT. Prețul este redus pentru studenți și elevi.

Cine dorește să păstreze și amintiri digitale sau pe hârtie din timpul cursei, poate primi filmarea realizată cu camera pe kart, pentru 30 de lei. Pentru o filmare din dronă, tariful este de 100 de lei, setul de fotografii în format digital este 30 de lei, iar o fotografie printată – tot 30 de lei.

Pista, amplasată pe velodromul din Parc, este acoperită cu bitum, are 130 m lungime și 50 m lățime. Constă în trasee sinuoase, cu diferite configurații, organizate sub forma a 3 circuite, cu lățime variabilă, de peste 6 m (foto sus).

Karturile cântăresc 51 kg, au tracțiune pe spate şi pot rula cu viteza de 25km/h. Viteza lor poate fi limitată la 8km/h sau 18km/h. În modul RACE pot atinge viteza maximă de 37 km/h. Au două motoare electrice de 900W/4800W putere de vârf fiecare, alimentate de o baterie Lithium-ion (432Wh), care asigură o autonomie de până la 25km. Dacă este necesar, karturile pot urca pe pante cu înclinația de maximum 20%.

Pentru modul DRIFT se folosesc anvelope spate TPE de ultimă generație, care le oferă utilizatorilor cea mai incitantă experiență de drifting. Setat in modul DRIFT, kartul are spatele controlabil și permite abordarea virajelor în mare viteză, precum şi experimentarea tehnicilor de drifting, la fel ca un pilot profesionist”, se arată în Regulamentul pus în dezbatere.

Activităţile de karting electric desfăşurate pe pista Velodrom sunt organizate de sub egida CRAFord (Centrul de Resurse şi Angajament Ford Craiova – Ford Resource and Engagement Centre Craiova – FREC Craiova) și fac parte din proiectul EV Club. Personalul de deservire este format din voluntari ai proiectului EV-Club și reprezentanți ai operatorului RAADPFL Craiova.

Sursa foto cover: Cătălin Praja/Facebook

ALEGEREA EDITORULUI