Olguța Vasilescu a zis ”START” la Fantasy Park

1576
Reclame

Au început lucrările la ceea ce va fi Fantasy Park, a anunțat primarul Craiovei, Olguța Vasilescu. Este vorba de parcul despre care edilul vorbea de mai multă vreme, situat în zona Cornițoiu (Lidl) și care, potrivit acestuia, va fi dedicat în mare măsură copiilor. Chiar și restaurantul destinat adulților va fi sub formă de căsuță. Ambianța va fi una de poveste, fantastică, mai spune Vasilescu, de aici și numele parcului.

Am dat ordinul de începere a lucrărilor la Fantasy Park, iar momentan se curăță perimetrul de vegetația și copacii uscați. În următoarele luni, urmează să se construiască aici un sat al piticilor, cu loc de joacă și terasă pentru copii, un skate park cu terasă și mobilier urban destinat adolescenților și o căsuță-restaurant pentru zona de părinți, cu teatru de vară și alte amenajări specifice petrecerii timpului liber într-un cadru feeric. Întreg parcul va fi supravegheat video, va avea iluminat arhitectural pentru timp de noapte, multe plante ornamentale, alei și mobilier urban care vor completa atmosfera de basm. Cu siguranță, acest parc va fi unic în țara noastră și va deveni un punct de atracție al orașului”, a descris lucrările Olguța Vasilescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Terenul este eliberat de vegetație. Sursa foto: Olguța Vasilescu/Facebook

Dragul de povești cu căsuțe și elemente supranaturale al primarului Craiovei poate fi observat în mai multe zone ale orașului. Pe squarul dintre liniile de tramvai de la Universitatea din Craiova sunt amplasate două astfel de căsuțe în miniatură, iar altele, create cu ocazia taberei de sculptură în lemn, au fost amplasate în botanică și parc.

În această primăvară, alte câteva lucrări realizate de sculptorul Gabriel Rizea, reprezentând ”nimfe de apă dulce” au apărut în Parcul ”Romanescu”, pe pietrele din râul Valea Fetii. Figurinele au creat mari dispute în rândul craiovenilor.

Cu proiectul de acum, primarul va avea ocazia să dea frâu imaginației fără să mai poată fi mustrată că urâțește urbea. Ci, cel mult, doar parcul realizat de la cap la coadă de domnia sa.

Terenul este eliberat de vegetație. Sursa foto: Olguța Vasilescu/Facebook

ALEGEREA EDITORULUI