DOLJ. Se eliberează cărțile funciare gratuite în 9 localități

1739
Reclame
Proprietarii din Dăbuleni și din comunele Argetoaia, Carpen, Catane, Grecești, Ostroveni, Perișor, Piscu Vechi și Scăești au cărți funciare înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru. Este vorba despre 6.295 documente care sunt eliberate începând de astăzi, 19 iulie 2022, după ce au fost predate primarilor celor 9 UAT-uri.
Potrivit directorului OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu, până acum, în Dolj, au fost eliberate gratuit 335.332 de cărți funciare.
75 de primării din cele 76 eligibile au semnat contracte de finanțare cu OCPI Dolj, în cadrul celei de-a opta etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), acordată în acest an, pentru realizarea cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, gratuit pentru cetățeni. Suma alocată fiecărei primării este de 160.000 de lei.
Alte 31 de comune beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Conducerea OCPI Dolj precizează că în Brădești și Pielești lucrările au fost finalizate, iar în comunele Dioști, Bistreț, Rast, Leu, Giurgița, Moțăței, Calopăr, Cetate, Maglavit, Poiana Mare și Teslui lucrările sunt în derulare.