Primăria Craiova se dezice de vorbele primarului: ”Nu va întreprinde niciun demers penal împotriva președinților de asociații”

1004
Reclame

La trei săptămâni de la furtuna și ploaia torențială care au ”măturat”, printre altele, și 22 de acoperișuri, Primăria Craiova explică faptul că nu a făcut și nu va face nimic împotriva președinților de asociații de proprietari la care sunt arondate blocurile rămase ”chele”. Niciunul nu fusese montat cu autorizație de construire, a anunțat, atunci, primarul Olguța Vasilescu, care mai vorbea de dosare penale și ”alte tipuri de măsuri”.

Mai exact, primarul anunțase că: ”Pentru acoperișurile care s-au prăbușit peste mașini sunt vinovate asociațiile de proprietari, dacă nu au lucrat cu autorizație de construire. Din câte am văzut eu prin cartiere, nu prea s-a lucrat cu autorizație de construire. Acolo vor fi direct răspunzători și vor trebui să îi despăgubească pe păgubași. Le tot repetăm președinților de asociații de proprietari că trebuie să se oprească. Probabil după această ploaie vor avea și dosare penale foarte mulți dintre ei. O să încercăm cu poliția locală, în perioada următoare, să îi notificăm pe toți, oriunde este șarpanta făcută fără autorizație de construire să intre imediat în legalitate, astfel încât să nu mai avem astfel de surprize. De altfel, noi le spunem, după fiecare ploaie, că de data aceasta va trebui să începem să îi și amendăm și să luăm și alte tipuri de măsuri”.

Reprezentanții municipalității au fost rugați, astăzi, de reprezentanții mass-media să comunice cum a rămas cu asociațiile și dosarele penale despre care edilul vorbea.

Mesajul Primăriei Craiova: Cetățeni, sunteți pe cont propriu! Baftă!

Cum, necum, reprezentanții municipalității s-au dezis de vorbele edilului – cum rar (dacă nu niciodată) au mai făcut-o. Pesemne, deci, că declarațiile tăioase ale Olguței Vasilescu au fost pur politicianiste.

Primăria Craiova nu a întreprins și nu va întreprinde niciun demers penal împotriva președinților de asociații. Prin Poliția Locală, Primăria Craiova și-a făcut datoria de a amenda asociațiile ale căror acoperișuri nu aveau autorizație de construire, cu mult înainte de a avea loc aceste evenimente. Cei care se pot îndrepta cu plângeri penale împotriva asociațiilor (președinților) sunt doar persoanele vătămate corporal. Având în vedere că există trei victime, nu știm dacă acestea se vor îndrepta sau nu împotriva lor dar, conform legii, au posibilitatea de a face acest lucru”, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova în cursul acestei dimineți.

ALEGEREA EDITORULUI