Semne bune ziua are! Băi, e apă la aspersoare!!!???

1043
Reclame

Nu mică le-a fost mirarea craiovenilor care s-au trezit dis-de-dimineață, și-au plecat la muncă, să vadă cum aspersoarele udă mândre iarba publică. ”Așa, și, care-i problema?!”, ne-am zis noi când am văzut două fotografii primite cu noapte-n cap de la un cititor. ”E foarte bine, se anunță caniculă”, am continuat sorbind imaginile din priviri. Cititorul care ni le-a trimis, pesemne că ne-a pălmuit telepatic, că ne-am dezmeticit instant. Stai, așa, nene, la Craiova sunt restricții în furnizarea apei! Sau erau? Nu mai sunt? A venit apa? N-a venit apa?!

Omul ne zicea că la 7 dimineața robinetul lui tușea ca un TBC-ist, așa că a plecat nespălat la job. Și-apoi s-a întâlnit cu îngâmfatele aspersoare în răcoarea dimineții. Ăștia n-aveau nici TBC, nici incontinență urinară. Mergeau brici, băi, nene. Nu se țârcâiau, ci stropeau în voie peste spațiul verde. Măcar de-și lua omul pasta de dinți și-un săpun în buzunar… N-am îndrăznit să-i zicem gluma asta, că, na, noi ne-am dușat de dimineață. Chit că stăm undeva la țară, n-am vrut să fim țărani și să-i facem în ciudă. Na, noi n-avem rețea de apă și canal funcționale, dar la țară te mai descurci.

În orice caz, oameni buni, veștile despre apă sunt așa și așa. În dimineața asta e, dar nu prea. Cam ce știați că s-a anunțat aseară, tot așa a rămas, dar nu chiar. O fi acum la unii, dar poate mai târziu, nu. Dați de robinete, că nu se știe.

Update: Reprezentanții RAADPFL Craiova ne-au precizat – fiindcă i-am întrebat – că aspersoarele de pe Calea București și Bvd. Râului au fost oprite în cursul zilei de ieri și vor rămâne așa până când situația rezervelor de apă la nivelul Craiovei se va stabiliza.

***

În fine, luați de aici ce vă zic oficial reprezentanții CAO despre situația apei, ca să nu ziceți că prea le interpretăm noi pe toate:

Astăzi, 22.07.2022, la ora 9.30, putem spune că s-au refăcut stocurile de apă pentru funcționarea în regim minim continuu, în municipiul Craiova. Urmează ca situația rezervelor să fie comunicată în funcție de evoluția consumurilor, având în vedere că traversăm o perioadă caniculară, cu temperaturi extrem de ridicate.
Pe parcursul nopții, după ora 22.00, se va reduce presiunea, în vederea completării rezervelor de apă ale municipiului Craiova, scăderea urmând să fie resimțită de către utilizatori. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulțumim pentru înțelegere” – Conducerea Companiei de Apă Oltenia.

La ora 7 în această dimineață aspersoarele udau spațiul verde dintre Racheta și Orizont. În Craiova au fost impuse restricții în furnizarea apei, după o averie majoră la conducta Isvarna-Craiova. Mii de craioveni au rămas fără apă, iar autoritățile nu au vreo certitudine legată de ora sau data la care lucrurile vor reveni la normal.

ALEGEREA EDITORULUI