Craiova, locul 7 într-un top al celor mai periculoase orașe din Europa

7948
Imagine din timpul Zilelor Mihai Viteazu, Craiova 2022/Foto: Facebook, Primăria Municipiului Craiova
Reclame

Craiova, capitala Olteniei, ocupă locul șapte într-un clasament al companiei de cercetare Numbeo privind nivelul criminalității din Europa, citat de site-ul oe24.at. Primele două locuri sunt ocupate de două orașe englezești, respectiv Bradford, care este cel mai periculos oraș din Europa, urmat de Coventry. Pe locul trei urmează Nantes (Franţa) şi Catania (Italia). Top 10 este completat de Marsilia (Franța), Birmingham (Marea Britanie), Craiova (România), Napoli (Italia), Nisa (Franța) și Minsk (Belarus).

Sursa: Numbeo.com

Clasamentul a fost creat pe baza mai multor criterii. Pe lângă nivelul de criminalitate care poate fi măsurat efectiv, sunt luate în considerare și percepțiile subiective. De exemplu, sunt luate în considerare preocupările legate de spargeri, furt sau atacuri. De asemenea, corupția și mita sunt luate în considerare”, mai scrie oe24.at. De altfel, corupția este fruntașă în tabelul criminalității. La popul opus se află teama de a fi agresat fizic din cauza rasei, sexului sau a opțiunii religioase.

Rata criminalității în Craiova, conform www.numbeo.com. Datele de mai jos se bazează pe percepțiile vizitatorilor acestui site web în ultimii 3 ani. Ultima actualizare a avut loc în iulie 2022. 

Nivelul criminalității - 66,04% Mare
Criminalitatea în creștere în ultimii 3 ani - 75,28% Mare
Teama de spargeri și furturi - 63,49% Mare
Teama de a fi jefuit sau tâlhărit - 68,59% Mare
Teama că-ți va fi furată mașina - 53.03% Moderat
Teama că-ți vor fi furate lucrurile din mașină - 68,78% Mare
Teama unui atac - 58,90% Moderat
Teama de a fi insultat - 58.07% Moderat
Teama de a fi suspus unei agresiuni fizice din cauza culorii pielii, originii etnice, sexlui sau religiei
14.84% Foarte scăzut
Problema consumatorilor sau traficanților de droguri - 62,63% Mare
Gradul infracțiunilor asupra proprietății, cum ar fi vandalismul și furtul - 68,78% Mare
Problema crimelor violente, cum ar fi atacul și jaful armat - 53,58% Moderat
Problema corupției și a mitei - 89.06% Foarte Mare

De cealaltă parte, datele arată că siguranța de a merge singur în timpul zilei este moderată – 56.35%, iar cea de a te plimba singur noaptea este scăzută – 32,11%.

Din România, 8 orașe sunt incluse în Top 164 cele mai periculoase orașe din Europa. În afară de Craiova, pe locul 7, se mai regăsesc Constanța, pe locul 36, Iași – locul 97, București – locul 124, Brașov – locul 135, Timișoara – locul 143, Cluj-Napoca – locul 149 și Oradea – locul 158.

Cel mai periculos oraș din lume este Caracas, în Venezuela. Urmează Pretoria (Africa de Sud), Celaya (Mexic) și Durban (Africa de Sud). Potrivit Numbeo, cele mai sigure orașe din lume sunt Al Fujairah și Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite.

 

 

ALEGEREA EDITORULUI