Secretarul comunei Argetoaia, suspectat de infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea soției

1373
Dragoș Vînătoru
Reclame

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost sesizat de Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de secretarul Primăriei Argetoaia, Dragoș-Victor Vînătoru, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Mai exact, au constatat cei de la ANI, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, secretarul comunei a semnat două acte administrative privind numirea soției sale în funcția publică de execuție de consilier în cadrul SPCLEP Argetoaia – Starea civilă. În urma încadrării pe post, aceasta a obținut un folos patrimonial. Adică a obținut veniturile din salarii, în sumă totală de 68.525 Lei.

Vînătoru a absolvit Liceul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova (promoția 1992) și Facultatea de drept “Nicolae Titulescu”, Universitatea din Craiova și are un Master la SNSPA Bucuresti. A fost profesor la Școala Gimnazială Argetoaia, apoi consilier juridic la Primăria Argetoaia. Din 2015 este secretarul comunei.

ALEGEREA EDITORULUI