Edilul Craiovei speră ca în 2023 să bem apă la carafă ca în nordul Europei

742
Reclame

Cel mai mare proiect de aducțiune a apei potabile din România, și chiar din Europa, și cel mai important pentru Olguța Vasilescu, după cum precizează șefa administrației locale, va aduce la robinetele craiovenilor, și nu numai, apă de izvor. Asta va însemna că cetățenii vor putea renunța la a mai cumpăra apă plată îmbuteliată.

Olguța Vasilescu a declarat în cadrul emisiunii ”Ora 21”, realizată de Laurențiu Barbu, difuzată de Oltenia TV, că speră să ajungem și noi ca europenii din Franța, care cer la restaurant să le fie servită gratis carafe d’eau de la robinet.

La Firul II Izvarna, la ora actuală, pe 2 tronsoane suntem aproape de finalizare. Adică s-a lucrat incredibil de bine. (…) Asta înseamnă că anul viitor, în 2023, vom avea apă de izvor la robinet și, sper din toată inima, să se întâmple ca în nordul Europei, unde toată lumea bea apă de la robinet cu caraf. Inclusiv la restaurant bei apă din carafă, de la robinet, ca să terminăm odată și cu plasticele astea, cu toate gunoaiele”, a afirmat Olguța Vasilescu la Emisiunea ”Ora 21”.

Enciclopedia online Wikipedia îi confirmă spusele: ”În Franța, carafele sunt frecvent utilizate pentru servirea apei. Pentru a comanda o carafe d’eau („carafă de apă”) francezii mai degrabă solicită să fie serviți (gratuit) cu apă de la robinet decât cu apă îmbuteliată contra cost.

ALEGEREA EDITORULUI