Magazinele LIDL din Craiova, amendate de Protecția Consumatorului

2253
Reclame

Cele șapte magazine Lidl din Dolj au fost amendate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dolj. Instituția a făcut, în cursul lunii august, o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în domeniu.

Potrivit comisarului adjunct al CJPC Dolj, llarian-Cosmin Șomîcu, pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat 10 sancțiuni: 8 amenzi în valoare de 101.000 lei și 2 avertismente.

Ca măsuri complementare, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării de servicii, pentru 6 vitrine frigorifice, până la remedierea deficiențelor. 

Spre exemplu, în cele 7 supermarketuri au fost găsite diverse nereguli, precum comercializarea unor fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, modificate organoleptic; comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă, produse desigilate, cu ambalaj deteriorat, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare a produselor congelate neigienizate corespunzător, folosirea unor cuptoare, la raioanele de panificație-patiserie, neigienizate corespunzător, nerespectarea condițiilor (temperaturilor de păstrare) recomandate de către producător.

ALEGEREA EDITORULUI