spot_img
AcasăActualitateMagazinele LIDL din Craiova, amendate de Protecția Consumatorului

Magazinele LIDL din Craiova, amendate de Protecția Consumatorului

Cele șapte magazine Lidl din Dolj au fost amendate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dolj. Instituția a făcut, în cursul lunii august, o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în domeniu.

Potrivit comisarului adjunct al CJPC Dolj, llarian-Cosmin Șomîcu, pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat 10 sancțiuni: 8 amenzi în valoare de 101.000 lei și 2 avertismente.

Ca măsuri complementare, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării de servicii, pentru 6 vitrine frigorifice, până la remedierea deficiențelor. 

Spre exemplu, în cele 7 supermarketuri au fost găsite diverse nereguli, precum comercializarea unor fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, modificate organoleptic; comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă, produse desigilate, cu ambalaj deteriorat, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare a produselor congelate neigienizate corespunzător, folosirea unor cuptoare, la raioanele de panificație-patiserie, neigienizate corespunzător, nerespectarea condițiilor (temperaturilor de păstrare) recomandate de către producător.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments