Hotelul Hanul Doctorului, transformat în școală privată

2329
Motel Hanul Doctorului/Sursa hros.net
Reclame

Proprietarul Hotelului Hanul Doctorului, situat în Parcul Vulcăneşti, intenționează să schimbe destinația clădirii din spații de cazare în spații pentru învățământ. În acest sens, a fost solicitat un certificat de urbanism, emis de municipalitatea craioveană pe 2 septembrie a.c.

Terenul pe care se află clădirea, în suprafață de 24.749 mp, aparține domeniului public al Municipiului Craiova, iar construcția C1 – Hotel P+1 este proprietatea privată a SC CHR Hanul Doctorului SRL din Craiova.

Hotel Hanul Doctorului, vedere din satelit/Sursa: Google Maps

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, societatea are în plan să facă aici o școală privată.

Amplasamentul este situat în zonă cu funcțiuni complexe, parțial zonă de parcuri, recreere, turism și sport, cu regim maxim de înălțime P+2, cu POT max. = 35% și CUT max. = 1,05, afectat parțial de stradă propusă prin PUZ.

Se solicită schimbare de destinație clădire C1 – Hotel P+1 din spații de cazare în spații învățământ cu modificări interioare și exterioare nestructurale, cu POT exist./prop. = 8% și CUT exist./prop.=0,12. (…) Staţia pentru mijloacele de transport nu vor afecta circulația pietonală și rutieră din zonă și vor respecta regulile de circulație din zonă”, se arată în Certificatul de Urbanism nr. 1599 din 02.09.2022.

De altfel, mobilierul și accesoriile din hotel – paturi, noptiere, cuiere, oglinzi, lenjerii, televizoare – au fost scoase la vânzare, din august, anunțul fiind postat și pe site-urile de socializare.