Fiindcă are becuri LED, Craiova își extinde iluminatul festiv și în Craiovița

1091
Târg de Crăciun Craiova (arhivă)
Reclame

Primăria Craiova nu renunță iarna aceasta la luminile de sărbători. Din contră, orașul nu va mai fi împodobit doar în zona de centru, ci, rând pe rând, și în cartiere, potrivit reprezentanților municipalității. Deși trăim vremurile în care cuvântul de ordine este ”economisiți!”, administrația locală spune că nu e cazul ca cetățenii să se impacienteze pentru factura la electricitate, întrucât primăria folosește deja de câțiva ani becurile LED.

Situația actuală, de creștere a facturilor la curent, nu va afecta iluminatul public de sărbători al municipiului Craiova, pentru că noi folosim, încă din anii precedenți, leduri. Astfel, continuăm să facem economii și să beneficiem de cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, întrebat fiind de reprezentanții presei despre acest subiect.

Conform InfoCons, care a realizat un studiu cu privire la cheltuielile primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru iluminatul festiv din perioada noiembrie 2021  – ianuarie 2022, primăria Craiova a cheltuit 1.325.660 lei. Suma reprezintă achizitia/inchirierea ornamentelor, serviciile de montare si demontare a ornamente, fără  cheltuielile aferente consumului de energie pentru funcționarea lor. Municipalitatea a ținut în funcțiune iluminatul festiv timp de 45 de zile.

În context, reprezentanții municipalității mai spun că orașul vrea să participe în continuare la deja celebră competiție europeană pentru cel mai frumos târg de Crăciun

Având în vedere că anul trecut am fost desemnați de European Best Destinations ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații de Crăciun și pentru iluminatul festiv, ornamentele și decorațiunile luminoase de sărbători vor fi, și de această dată, o componentă importantă din conceptul Târgului de la Craiova. Astfel, vom intra și anul acesta în competiția europeană pentru cel mai frumos târg de Crăciun”, a explicat Marina Andronache, șefa Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

Noutatea este, anul acesta, ornarea cartierelor

Pentru anul acesta, ne-am gândit să extindem iluminatul festiv de sărbători și în alte cartiere, iar primul care va beneficia de decorațiuni luminoase de Crăciun va fi Craiovița Nouă. Mai ales că acolo, am demarat, în aceste zile, reabilitarea esplanadei, unde vom face reparații în toată zona respectivă și vom schimba inclusiv locurile de joacă”, a mai spus Andronache.

ALEGEREA EDITORULUI