Primăria Craiova vrea un nou contract cu ANL, pentru tineri, în Cartierul Chinezesc

895
”Cartierul Chinezesc”, Craiova/Sursa foto: Indiscret în Oltenia

Administrația locală perseverează în realizarea de locuințe pentru tineri în ”Cartierul Chinezesc”, așa cum a rămas în memoria colectivă după ce municipalitatea a încercat să facă pe Strada Caracal un ansamblu rezidențial cu chinezii de la Shandong Ningjian Construction Group Investment România SRL. Început în timpul primului mandat al Olguței Vasilescu, fără sorți de izbândă, în cel de-al doilea edilul vrea să resusciteze măcar parte din corpurile inerte de clădire.

După ce prin Consiliul Local (CL) Craiova au trecut, la începutul acestei luni, două proiecte – unul de încetarea contractului încheiat de municipalitate cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), privind transmiterea în folosința gratuită a terenului de 6,7 ha și a construcţiilor existente, și revocarea dreptului de folosinţă asupra imobilului respectiv, și una pentru transmiterea din domeniul public al Municipiului Craiova în domeniul public al statului, respectiv în administrarea Ministerului Apărării Naționale – Primăria Craiova, prin reprezentanții ei, susține că terenul îi va fi retransmis astfel încât să fie încheiat un nou contract cu ANL pentru finalizarea a șase dintre imobile, în scopul realizării de locuințe pentru tineri destinate închirierii. 

Asta reiese dintr-un Certificat de Urbanism din data de 13 septembrie 2022, solicitat în scopul: ”locuințe pentru tineri destinate închirierii – str. Caracal, nr. 152, imobile I1, I3, L1 (corp 1 + corp 2), L2 (corp 1 + corp 2), L3 (corp 1 + corp 2), L4 (corp 1 + corp 2)- E.T. + D.A.L.I.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, autoritatea locală vrea să facă expertiza și D.A.L.I., astfel încât, ”după finalizarea procedurilor de retransmitere a terenului în proprietatea municipiului, să poată fi creat un nou contract cu ANL pentru construcție de locuințe, urmând ca ANL să realizeze procedura pentru P.T. si execuție și să se finalizeze investiția”.

Reamintim că termenele de realizare a investiţiei au fost 31 ianuarie 2017 pentru primele 250 de locuinţe, ianuarie 2020 pentru restul. A urmat o prelungire: ianuarie 2020 pentru cele 250 de locuinţe, respectiv ianuarie 2023 pentru restul. Pentru că nu au onorat contractul cu municipalitatea craioveană, chinezii a trebuit să cedeze totul către ANL în toamna anului 2018, iar Agenția trebuie să realizeze blocurile. Între timp a expirat termenul stabilit cu MApN, care nu a mai fost prelungit.