Giugea, pe cale să revină la PNL

1137
Nicolae Giugea, printre participanții la ceremonia de deschidere a anului școlar de la Liceul Militar din Craiova / Foto: Ștefan Stoica/Facebook
Reclame

Deputatul de Dolj, Nicolae Giugea, e la un pas să revină în sânul PNL, conform surselor Stiricraiova.ro. Primul semn că întoarcerea sa e posibilă a fost la începutul lunii septembrie. Parlamentarul, președinte al partidului Forța Dreptei Filiala Dolj, condus la nivel național de Ludovic Orban, a fost văzut la deschiderea anului școlar de la Colegiul Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova, alături de foștii săi colegi liberali, unde a participat și liderul Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă. Din informațiile noastre, cei doi au avut o întrevedere privată înainte de festivitate, care ar fi durat aproape o oră.

Contactat duminică seara de redactorul Stiricraiova.ro și întrebat dacă a revenit la PNL, deputatul Nicolae Giugea a lăsat de înțeles că informația nu e departe de adevăr. ”Nu m-am întors în PNL. Încă”, a răspuns acesta.

Am reformulat: Negociați întoarcerea?Nu am ce să negociez. Dacă vreau, mă întorc; dacă nu vreau, nu mă întorc. Eu nu vin niciodată cu ce-ar fi dacă aș veni înapoi la PNL. Ușile cred că-mi sunt deschise. Nu pot să vă zic nici da, nici nu. Vedem peste vreo zi, două”, ne-a răspuns parlamentarul.

Fost prefect de Dolj, candidat pentru fotoliul de primar al Craiovei la alegerile din 2020, Nicolae Giugea a părăsit PNL Dolj pentru a-l urma pe Ludovic Orban. El a demisionat și s-a dezafiliat din grupurile parlamentare liberale în noiembrie 2021 alături de alți 14 liberali, înscriindu-se apoi în Forța Dreptei. Pe 1 iulie a.c., Orban a lansat oficial Filiala Dolj a Partidului Forța Dreptei, Giugea fiind numit președinte.

Suntem oameni hotărâți, oameni care n-am vrut să intrăm în horă cu Olguța sau cu alte Olguța de la nivel național. Nu ne vom alia cu PSD-ul, fiindcă noi suntem un partid de dreapta”, declara Nicolae Giugea la conferința de presă ocazionată de lansarea Forța Dreptei Dolj.

ALEGEREA EDITORULUI