USR atacă asocierea Primăriei Craiova cu Festivalul ”Adrian Păunescu”: ”E dedicat unui fost turnător la Securitate”

1681
Olguța Vasilescu (PSD) / Cezar Drăgoescu (președinte USR Dolj) / Colaj / Foto: Facebook
Reclame

Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat, astăzi, în ciuda împotrivirii aleșilor USR, un parteneriat, alături de Primăria Craiova, cu Fundaţia Culturală Iubirea, pentru organizarea celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu”, în luna decembrie 2022, și alocarea unui sprijin financiar de la bugetul local, în cuantum de 163.625 lei.

Proiectul a stârnit nemulțumirea liderului consilierilor USR, Cezar Drăgoescu, care a afirmat că nu înțelege de ce municipalitatea vrea să-și asocieze, în continuare, numele cu ale unor foști turnători la Securitate. Anul acesta, Primăria și Consiliul Local Craiova au fost parteneri și pentru alte evenimente controversate, cu personaje care și-au declarat simpatia pentru Rusia.

Văd că se continuă ciclul cu Amicii Rusiei, mai aveam academia aceea internațională de apartament ”Mihai Eminescu” și, acum, iar avem un festival internațional dedicat unui fost turnător la Securitate, în persoana domnului Adrian Păunescu. Eu nu înțeleg de unde avem noi aplecarea asta să tot dăm bani – aici văd că alocăm 160.000 lei, dar ce e cel mai trist e că ne asociem numele cu astfel de indivizi de tristă amintire. Evident că noi vom vota împotrivă”, a afirmat Cezar Drăgoescu în cadrul ședinței ordinarea a CL Craiova de astăzi.

Olguța Vasilescu: ”Nu putem să-l facem pro-rus pe Adrian Păunescu, pentru că e mort, bietul de el, Dumnezeu să-l odihnească”

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a replicat că oamenii apreciază festivalul, motiv pentru care vin în număr mare la concerte, sugerând că aversiunea alesului local pentru acest festival ar fi, mai degrabă, față de genul muzical al Festivalului.

Simt, totuși, nevoia unui răspuns, că nu putem să-l facem, totuși, pro-rus pe Adrian Păunescu, pentru că e mort, bietul de el, Dumnezeu să-l odihnească. Dar să știți că nu s-a inventat lumea odată cu USR-ul, când v-ați inventat dvs., ca partid, și sunt foarte mulți care-l apreciază pe Adrian Păunescu, în Craiova. Poate și pentru faptul că au fost ajutați, de-a lungul anilor, foarte mulți oameni, să-și ia case, să-și găsească slujbe în perioada aceea neagră de după Revoluție. Sunt și foarte mulți cei care apreciază Cenaclul ”Flacăra” sau Cenaclul ”Totuși, Iubirea” sau ”Iubirea”, cum se mai cheamă, și care vin la aceste concerte. Asta nu înseamnă că dacă dvs. nu vă place, nu aveți gusturi pentru un anumit gen muzical, nu ar trebui ca primăria, totuși, să investească în aceste concerte, care atrag foarte mult public”, i-a replicat edilul.

În apărarea șefei administrației locale a intervenit și consilierul PSD Dan Spînu, care a redat un citat din scriitorul irlandez Bernard Shaw, apreciind că ”în opinia unor colegi, indiferent ce ar face doamna primar, nimic nu este bun”:

Eu aș vrea să pun în discuție o vorbă celebră a scriitorului George Bernard Shaw, care spunea că întotdeauna, indiferent ce-ar face lupul, acesta va fi personajul negativ, atâta timp cât povestea este spusă de capră. Parafrazând, pot să spun că, indiferent ce ar face Executivul, în frunte cu doamna primar, în opinia unor colegi, nimic nu este bun. Iar realitatea este cu totul și cu totul altceva”

Conform proiectului adoptat astăzi, prin organizarea Festivalului ”Adrian Păunescu” ”se urmăreşte continuarea unei tradiţii începute în anul 2013 la Craiova, localitate de care se leagă o parte importantă a vieţii, educaţiei, activităţii şi implicării publice ale poetului Adrian Păunescu. (…) Ținând seama că acest eveniment marchează un moment important pentru craioveni și pentru imaginea orașului (…) propunem promovarea, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Craiova din luna septembrie 2022, a proiectului de hotărâre privind asocierea dintre Municipiul Craiova, prin Consiliul Local al Municipiului Craiova și Fundaţia Culturală Iubirea, în vederea organizării Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu” 2022, ediţia a VIII-a, la Craiova, în perioada 01-03 decembrie 2022.

Raportul care a stat la baza proiectului de susținere financiară a Festivalului ”Adrian Păunescu” la Craiova

ALEGEREA EDITORULUI